iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор Перник загуби в контрола срещу Пирин ГД

Миньор Перник загуби в контрола срещу Пирин ГД

Миньор Перник допусна загуба с 1:0 от отбора на Пирин (Гоце Делчев) в контролна среща, играна на стадион „Бончук” в Дупница. Точното попадение за Пирин отбеляза Димитър Пиргов в 39-ата минута.
Още в самото начало неврокопчани можеха да открият резултата чрез Борислав Хазуров, който в 10-ата минута се озова сам срещу вратаря Николай Божков, но стражът изби прехвърлящия удар на нападателя в ъглов удар. Минута по-късно след разбъркване в наказателното поле на Пирин Евертон Джилио-Том се оказа най-съобразителен, като стреля, но ударът се рикошира в тялото на бранител и облиза напречната греда. В 17-ата минута Борислав Стойчев се беше включил в предни позиции и засече центриране с глава, но отново Абдиков спаси. В 21-ата минута Фарес Брахими опита шут от наказателното поле, но стреля право в ръцете на вратаря на Пирин. В 28-ата минута капитанът на неврокопчани Петър Лазаров бе изведен на изгодна позиция, но на границата на наказателното поле топката му бе отнета с шпагат от Борислав Стойчев. Лазаров имаше претенции дори за дузпа, но реферът Георги Караколев прецени, че шпагатът на Стойчев е чист. В 39-ата минута след центриране от корнер футболистите в жълто-черно не успяха да изчистят, Димитър Пиргов надскочи вратаря на Миньор и с глава през ръцете му прати топката в мрежата за 1:0. В 41-ата минута след центриране от корнер Албин Одза стреля покрай дясната греда на Миньор. Двe минути след почивката отново Том се възползва от разбъркване в наказателното поле на Пирин, но отново вратарят се намеси успешно и изби. При последвалия корнер Иво Цветков с глава стреля над вратата в аут. Имаше още едно по-опасно положение в мача. В 58-ата минута Виктор Шишков засече с крак центриране отляво, но ударът му не се получи и вратарят улови.
И двамата треньори дадоха шанс на почти всички свои играчи. Съставът на Миньор представляваше смес от титуляри и резерви. Силен мач изигра Ванче Траянов.
Старши треньорът на Миньор Николай Тодоров остана доволен от изпълнението на указанията от страна на своите футболисти в контролата. Все пак Тодоров посочи и забележките, които има към играчите си.
 „В тази среща всички, които бяха здрави, взеха участие – кой повече, кой по-малко. Видях много добри неща спрямо онова, което беше поставено като цел. Имаше и негативни неща като гол, грешка на вратаря, но най-обезпокоителното е, че създадените положения в днешната среща не можахме да ги оползотворим. Това тегне върху самите състезатели. Головите положения, които създаваме, все още не можем да ги реализираме. А за да печелим, трябва да вкарваме. Никой не иска да губи. И аз не искам да губя, независимо че е една контрола. Но се стремяхме да правим онова, което ще изискваме за следващия мач (срещу Етър – бел.ред.), и го видяхме най-вече през първото полувреме. Затова работим всеки ден и се надявам всички тези усилия, които полагаме, да дадат резултат”, коментира старши – треньорът.
„Бибишков имаше лек проблем от миналия мач и преценихме да го съхраним, за да не се получи нов удар както за него, така и за отбора”, добави той.

Източник: Миньор Перник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.