iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


„Миньор” Перник ще играе срещу „Виктория волей” в събота

„Миньор” Перник ще играе срещу „Виктория волей” в събота 05_1431435582

„Миньор” (Перник) и „Виктория Волей”(Пловдив) ще определят последния участник в Суперлигата през следващия сезон, като това стана ясно след изиграването на финалните плейофи във Висшата лига. В нея триумфира отборът на „Инвестбанк Тетевен Волей” (Тетевен) след две победи именно срещу Виктория.

Друг е въпросът колко им се играеше на пловдивчани след като се отказаха от домакинство и изиграха двете си срещи в два последователни дни, като нито в един гейм не стигнаха до 20 точки,най-доброто постижение на пловдивчани в една част беше актив от 17 точки.

Това показа още веднъж безсмислието на плейофите във Висшата лига, след като и „Славия”не пътува да гостуването си във полуфиналната фаза на плеофната фаза, а „Локомотив” 1926 пък направо се отказа още на четвъртфиналите.

„Миньор” пък зае предпоследно място в Суперлигата и ще трябва да премине през плейаут, ако иска да остане още един сезон в елита. Перничани не са играли официален мач още от 8-ми март, докато техните противници все пак поиграха в няколко мача. Така „Миньор” и „Виктория Волей” ще се срещнат в зала Христо Ботев в София на 16 май, като началният час все още не е уточнен.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.