iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Миньор" Перник ще играе с "Локомотив" София

"Миньор" Перник ще играе с "Локомотив" София 08_1440049318

Локомотив (София) продължава участието си в Югозападната “В” група. Това обяви изпълнителният директор Ивайло Аспарухов. Отборът ще посрещне Миньор (Перник) в 3-ия кръг на първенството на терена на хотелски комплекс “Царско село”, а не на своя стадион в Надежда.

По-рано през деня стана ясно, че бившият шеф при Николай Гигов – Иван Василев, вече е направил постъпки за регистриране на нов клуб Локомотив (София), който да започне участие от четвърта дивизия – Северна софийска група. ”Днес имахме дълги преговори със собствениците на клуба, парите за продължаване на работата са осигурени. Имаме старши треньор, който е много известно име, бивш футболист на клуба, но ще бъде обявен утре. Помощник-треньор ще бъде Стефан Трифонов-Санята, който ще се занимава и с вратарите. Тренировките се подновяват в четвъртък, коментира още Аспарухов.Всички футболисти, които играха в първите два мача от новия сезон, са поканени да се върнат в отбора. Със сигурност обаче ще има и нови играчи, които може да се присъединят. Най-вероятно обаче заплатите ще бъдат редуцирани, на всеки индивидуално. Постепенно отборът трябва да се стабилизира и след това да подготви почвата за промоция в “Б” група.Финансирането е осигурено. Ще направим всичко възможно Локомотив да го има и нека някои хора да не мислят, че те са единствените спасители. Ще играем на Царско село, а не в Надежда поради пречки, които се правят умишлено, каза още изпълнителният директор.Попитан дали е сигурен, че собствениците на клуба Петър Касев и Кирил Льосков ще осигурят средства, Аспарухов каза: “Финансиране има. Просто двамата президенти се изнервиха много от цялата негативна вълна, която се изля върху тях без някаква видима и основателна причина след има-няма и 1 месец в клуба”, каза още той.

Така Локомотив чака Миньор (Перник) с 3 точки – победа с 1:0 над Балкан (Варвара) и служебно поражение от Пирин (Гоце Делчев) в неделя. По програма срещата е на 23 август (неделя) от 18.00 часа.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.