iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор отиват на полуфинал

Волейболистите на Миньор Перник в залата

Поредна победа спечелиха юношите старша възраст на волейболния Миньор в първата финална група от държавното първенство на страната. Мачовете се играят в зала „Борис Гюдеров". Перничани имаха за противник вчера отбора на „Славия". Ситуацията в групата изискваше задължителна победа на миньорци, която пък предполагаше и по-лек противник на полуфинала, ако там изобщо може да има такива.

Перничани спечелиха мача с 3:1, след като поведоха с 1:0, печелейки първия гейм с 25:18. Втората част отиде в актива на гостите с 22:25 в тяхна полза. В третия гейм домакините бяха безкомпромисни и спечелиха с категоричното 25:22.

Заключителният четвърти гейм се разви доста интересно. Перничани поведоха с 4:1 и , както често им се случва, допуснаха изравняване при 4:4. Последва игра точка за точка до 12:11, когато отново домакините направиха серия , за да стигнат до 15:11. Последва ново застигане от страна на „белите", като се стигна до точка разлика при 15:14 за „Миньор". Третото откъсване при 21:16 се оказа решително. Гостите намалиха разликата до 21:19, но това беше последната им добра проява. Продължи се с игра точка за точка, за да се стигне до крайното 25:22 за „Миньор", което осигури мач на пернишките волейболисти с отбора на ЦСКА, който се класира на второ място в групата в Депница.

Така днес от 16 часа в залата на "Марек Юнион Ивкони" "Миньор" открива мачовете във финалната четворка с мач срещу ЦСКА, а от 18 часа ще играят домакините от „Марек Юнион Ивкони" играят срещу втория от пернишката група - „Виктория волей". Победителите ще играят за титлата, а победените ще спорят за бронзовите медали. 

Източник: pernikmedia.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.