iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


“Миньор” е на 11-та позиция от всички тимове, играли в "А" група

“Миньор” е на 11-та позиция от всички тимове, играли в "А" група 07_1406268432

Класация на всички тимове, който са играли някога в “А” група, сочи, че "Миньор” е на 11-то място във вечната ранглиста на страната.

Доста по-напред от сегашната му незавидна позиция в родната ни футболна действителност. Иначе съвсем очаквано тя се води от столичните ЦСКА, “Левски” и “Славия”, които са изиграли и най-много мачове в “А” група.

Само “Левски” и ЦСКА обаче имат над 1000 победи във всички изиграни до този момент срещу. ЦСКА е спечелил 1151 мача от изиграните 1880. “Левски” също е изиграл 1180 срещи, като е спечелил 1122 от тях.Трети и четвърти са съответно “Славия” и “Локомотив”(София), очаквано най-напред в елита от провинциалните тимове е отборът на “Ботев”(Пловдив).

Тимът от града под тепетата е изиграл в елита 1693 мача като е спечелил 656 от тях. Вечният му съперник в града “Локомотив” е на следваща седма позиция със 612 победи. Този факт показва колко са изравнени силите в Пловдив по отношение на футбола и защо там наистина има градски дербита, в които няма уговорки , а се играе на “кило кръв и метър кожа”.

“Миньор” е на 11-та позиция от всички тимове, въпреки че честичко се е налагало да поиграва и в по-долните етажи, все пак перничани са натрупали 1055 мача в родния елит. Спечелени са цели 330 битки, равенствата са 248, загубите 477, головата разлика е 1175 гола срещу допуснати 1594.

Интерес буди и представянето на втория пернишки тим “Металург”, който записа два сезона в елита, преди да бъде изхвърлен след обвинения за корупция и уредени мачове. Не че на друго място ги няма, но на хората от БФС просто им се видяха много два пернишки отбора в “А” групата. Та “Металург” е изиграл 58 мача в “А” група, като е спечелил 22, завършил е наравно 6 и е загубил 30 от тях. Головата разлика на отбора е 60 вкарани попадения срещу 77 допуснати. Всичко това отрежда 42-ро място на перничани.

Интересното е, че абсолютният хит в първенството и шампион в последните три години отбор на “Лудогорец”(Разград) заема чак 29-то място в общата класация. Това е така, защото на тима от Делиормана просто му липсват мачове, за да напредне в класирането. Иначе показателите на отбора, воден в момента от Стойчо Стоев са повече от прилични, да не кажем направо отлични. От 98 срещи, изиграни в елита до този момент са спечелили 69 завършили са наравно 19 и са допуснали само десет загуби. В тази статистика, разбира се, е включена и 11-та загуба на “Лудогорец”, допусната само преди няколко дни на терена в Хасково, но тук пък шампионите са на път да поставят началото на една нова традиция – да започват сезона със загуба. Така, както го сториха и през миналата година в Любимец, за който едва ли някой ще си спомня след време. Освен любителите на футбола в града на дините, за които този сезон вероятно ще остане паметен. Дано да не е единствен.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.