iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор Чикаго стартира сезон 2014 в зала

Миньор Чикаго стартира сезон 2014 в зала 01_1389074800

На 5-ти януари в 4:45 часа следобяд, централно американско време, "Миньор Чикаго" стартира участието си на закрито по минифутбол в полупрофесионалната Метрополитън Лийг. В зала Одиум Спорт Център, в чикагското предградие Вила Парк, "чуковете" загубиха с 3:1 от полския тим "Czarni Jaslo". В 12-та минута на първата, част юношата на клуба - Дамян Димов, откри за жълто-черните след страхотен гол с директна странична ножица, като голът му бе обявен за най-красив в първи кръг на турнира. Добро представяне също направиха халфът Андрей Василев и защитникът Георги Николов.

В началото на второто полувреме поляците изравниха за 1:1. "Винкелите" започнаха да играят по атакуващо и да търсят гола, но заради настъпилата физическа умора и неразчетени влизания получиха два сини картона в рамките на една минута. По правилата на играта, двамата провинили се играчи излязоха за по-две минути. Поляците използваха намаления числен състав на българите и с два бързи гола оформиха крайния резултат 3:1.

Мачовете се играят в две полувремена по 20-сет минути на гладка настилка. За сериозно нарушение се показва червен картон и провинилият се футболист излиза от игра, като не може да влиза отново, а отборът му търпи петминутно наказание с човек по-малко. Заради отсъствието на старши треньора Емил Миланов, който е в България на почивка, "Чуковете" са водени от временения треньор на тима - Ивалин Гунчев. За първия мач на Миньор се явиха 12-сет играчи, предимно млади футболисти. Причината е, че все още някои от играчите са на почивка, а още много от тях не успяха да запалят автомобилите си при рекордните минусови темератури -37 градуса по целзий. В следващата неделя от 2:30 часа следобяд Миньор играе със силният отбор ФК "Република Сръбска".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.