iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор Чикаго спечели първа точка с гол в края на мача

Миньор Чикаго спечели първа точка с гол в края на мача 01_1390283522

През изминалата неделя се изигра трети кръг от първенството в зала на Илинойс Метро Сокър Лийг. След двете загуби "Миньор" спечели първа точка, след 1:1 с полския "Уинкс". Първата част завърши 0:0, като и двата отбора пропиляха своите шансове за гол. В средата на втората част, противников играч се откъсна напред след внезапно излиане от бокса. Капитанът Благой Вълчев реагира мигновенно и направи технически фал, който му струваше син картон и две минутно накзание. Малко преди да изтече наказанието, поляците успяха да открият резултата 1:0. Играчите на "Уинкс" се виждаха победители, когато 20-сет секунди преди края фал от дясно за българите и числено превъзходство създадоха опасна ситуация. Топката беше избита от вратаря, при което младият Дамян Димов опита ефектна странична ножица. Стража отново отрази удара, там най-добре пласиран се оказа Евгени Руссу, който удари топката с глава и изравни за 1:1. Веднага след като коженото кълбо влезе във вратата прозвуча и сирената за край на мача.

Миньорци започнаха мача с 11-сет човека, като на вратата през първата част пази централният защитник Светозар Гюров. Причината бе закъснението на вратаря Боян Петев. Противникът разполагаше с пълен състав от 18-сет играчи.

Припоняме ви, че "винкелите" играят за първи път в този формат с гладка настилка и все още са в процес на климатизация. От трите изиграни мача до този момент това беше най-добрият мач за Миньор, не само заради това, че не допуснаха трета загуба, а защото играчите спазваха тактическа дисциплина.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.