iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор 2015 ще играе в петък

Миньор 2015 ще играе в петък 12_1449127821

Мъжкият тим на Миньор 2015 ще домакинства на състава на Мешетата в мач от Софийската аматьорска баскетболна лига, като двубоят е на 4 декeмври и ще се играе в пернишката зала Борис Гюдеров от 20.30 часа.

Съставът разчита на любителите на този спорт с големи традиции в миньорския град да го подкрепят. В групата на перничани са още Спортни таланти, Хелга, Найк, Мешетата, Спортист Своге, Локомотив София, Шампион 2014 Перник, Колосите и Игъл айс. Мъжкият

Освен мъжки тим в Миньор 2015 много сериозно се работи с детски и юношески формации.С каузата да запалят децата по играта са се заели три бивши баскетболистки на славния тим на Миньор Това са Агнеса Дойчинова, Камелия Михалкова и Елза Сандова. Президент на клуба пък е Ангел Симеонов. Новият проект в Перник стартира преди около два месеца. Повече от 50 деца на възраст между 7 и 10 години попиват от знанията на трите жени. Тренировките се провеждат във физкултурните салони на 6-то СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” и 13-то ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Основата цел на новия Миньор 2015 е да запали колкото се може повече деца.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.