iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Министерството на младежта и спорта одобри 221 проекта на спортни клубове

Министерството  на младежта и спорта одобри 221 проекта на спортни клубове 01_1420968532

От Министерството на младежта и спорта са одобрени проекти на спортни клубове, кандидатствали по програма „Спорт за деца в свободното време” за 2015 година.

Министерството ще финансира 221 проекта на спортни клубове. За изпълнението им са осигурени средства в размер на 1 038 880 лв. През 2015 г. одобрените проекти ще бъдат реализирани в 87 населени места в цялата страна по 47 вида спорт. Планираният брой деца за включване в безплатно начално обучение по вид спорт или спортни занимания през ваканциите е над 12 000. В Пернишка област клубовете са шест.

Волейболният “Чорни” Брезник, Спортен клуб по джудо и самбо „Кракра” гр. Перник, Волейболен клуб „Миньор”, Клуб по конен спорт „Давид” и Спортен клуб по тенис на маса „Металик”. Времето в което децата могат да направят първи стъпки в спортовете – волейбол, джудо, конен спорт и тенис на маса е от 1 февруари 2015 година.По направление “Спортни занимания през ваканциите” е одобрен Спортен боксов клуб Перник-Ладимекс”. Целта на програмата е разширяване на обхвата и създаване на мотивация на децата за участие в спортни занимания с цел подобряване на физическата им дееспособност, разнообразяване и пълноценно използване на свободното им време чрез здравословна двигателна активност.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

26-Декември-2016

26-Декември-2015

26-Декември-2013

Вход с фейсбук профил:

Гореща линия: 0888 563 496

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини

ПОРЪЧКИ се приемат само през сайта и се препращат към търговците за изпълнение!

ipernik com