iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Mарио Динолов от Перник спечели първия кръг от световните серии по картинг

Перник Картинг

23-ма състезатели от цялата страна участваха в първия от деветте кръга, разделени в три серии. Първите двама във всяка от тях, както и най-добрите две времена от третите оформиха финалната. Една десета от секундата раздели победителя Динолов от Перник и подгласника му Паунов от София, тъй като още от старта перничанинът поведе и не даде нито един шанс в десетте обиколки на столичанина, за да го изпревари. 

Mарио Динолов от Перник спечели първия кръг от световните серии по картинг за аматьори, провел се на пистата край Благоевград.

Втори е Веселин Паунов, а трети Михаил Ангелов, и двамата от София. Състезанието в Благоевград, организирано от Fdkart, бе първото за сезона в България от световните SODI серии, които се провеждат на 79 писти с над 11 000 пилоти и е открит шампионат за любители на картинга, обясни един от съорганизаторите на събитието Георги Маждраков. Според него всеки може да се включи в световните серии, провеждани в България, срещу минимална такса. Крайният победител след деветте кръга отива догодина на финала на Sodi world series в Париж.

Източник: http://www.novsport.com/news188467_1015.html

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.