iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Лекоатлет от Перник стана шампион в Испания

Лекоатлет от Перник стана шампион в Испания 07_1467524743

Един български младеж прави фурор в Испания, като роденият в Перник 17-годишен лекоатлет Николай Георгиев стана шампион за младежи на Каталуния на 100 и 200 метра. Никога преди чужденец не бе триумфирал със злато.

Няколко дни по-късно, Георгиев продължи да пише история – взе бронз на 200 метра на националното първенство на Испания с 22,59 сек. Само в последните 3 седмици той направи 3 участия и взе 3 медала. При третото място в националния шампионат не му достигнаха само 0,04 секунди да покрие норматива за участие на европейското следващия месец. Георгиев имаше лош шанс – и на трите финала духаше насрещен вятър.

Роденият в Перник младеж от много години живее в Тарагона, най-близкия голям град до Барселона. Баща му Асен е заклет футболен фен на ЦСКА и „Барселона”, но не притиска момчето към играта с топка.

Девизът на Ники е „Аз мога”. Така преди година той започва да тренира лека атлетика и талантът му не убягва на местните треньори. Българин по паспорт – българин по душа, мечтата на Николай е да се състезава за родината си.

„Най-много искам да бягам с националния трибагреник на гърдите – твърди Георгиев. – Сега съм в отбора на Каталуния. Нямам представа дали в България някой би се интересувал от мен, но… се надявам. Надявам се да ме забележат заради резултатите ми”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.