iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Константин Георгиев спечели два медала от държавните първенства по шахмат при осемгодишните и се бори за трети

Константин Георгиев спечели два медала от държавните първенства по шахмат при осемгодишните и се бори за трети 05_1401346882

Константин Георгиев, който е на шест години, спечели два медала от държавните първенства по шахмат при осемгодишните и се бори за трети.

В турнира по ускорен шах той взе сребърен медал с 5,5 точки от 7 възможни, като беше изпреварен само от шампиона Александър Ташев от „Трансмариска”(Тутракан), който не допусна за загуби и точица и приключи с пълен актив. Трети, също с 5,5 точки, е Валентин Генов от „Ан Пасан”(София).

Шампионатът по БЛИЦ беше изключително оспорван и трима шахматисти приключиха с по 6 точки от седем възможни. За съжаление, с най-лош коефициент „Бухолц” се оказа именно Косьо и това му отреди бронза.

Шампион стана Станислав Ботев от „Пристис”(Русе), следван от Александър Ташев от „Трансмариска”. В първенството по класически шах перничанчето продължава да е без загуба . В днешния четвърти кръг Косьо направи реми с Виктор Илиев от „Варна” е и на шесто място във временното класиране с две победи и две ремита и три точки актив. Начело в класирането с пълен актив от четири точки е Александър Ташев.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.