iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Константин Георгиев от Перник постигна нов сериозен успех

Константин Георгиев от Перник постигна нов сериозен успех 06_1402927743

Константин Георгиев от Перник, който е на 7 години, постигна нов сериозен успех. Той спечели сребърния медал от световното първенство за ученици в Кавала (Гърция) в ускорения шахмат – съобщи неговият треньор Първан Аспарухов.

Перничанчето се е представило повече от убедително на първенството,въпреки липсата на какъвто и да е международен опит. Косьо е постигнал седем победи ,има една загуби и едно равенство. Така с актив от 7,5 точки еднолично е задтанал на второто място в конкуренцията на 26 шахматисти.

Победите му са над Пьотр Сомлокв (Русия), Иля Шелуткин ( Русия), Фикрет Мустафазаде ( Азербайджан), Алексией Фадеев ( Русия) Андрей – Октавиан Юлиян (Румъния), Али Зуганов (Азербайджан) и Раят Макар (Франция). Единствената му загуба е от шампиона Исламбек Шиндаров ( Узбекистан), който не е загубил нито точка по пътя си към първото място и го е спечелил с 9 точки от девет възможни,а с третя в подрежддането англичанин Дръв Радакришнан е направил реми. Англичанинът е бронзов медалист с 6,5 точки.

Константин Георгиев се е записал за участие и в първенството по БЛИЦ, където конкурентите му са общо 21 шахматисти. Преди около две седмици Косьо спечели сребърен медал от първенството на страната на ускорен шах и бронзов медал от първенството на БЛИЦ.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.