iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Константин Георгиев от Перник получи второ място по БЛИЦ

Константин Георгиев от Перник получи второ място по БЛИЦ 06_1403072378

Константин Георгиев от Перник получи второ място в областта са шахмата и на първенството по БЛИЦ.

Световното първенство за ускорен шахмат в Кавала (Гърция) и първенството по БЛИЦ са най-престижните форуми за ученици в света.

Както първенството по ускорен шах, така и това по БЛИЦ се проведе в девет кръга по швейцарската система. Косьо събра седем и половина точки, като загуби от узбека Исламбек Шиндаров, спечелил втора поредна титла при децата.

Българчето събра седем точки, а Шаиндаров с половин повече, като този път допусна една загуба – от англичанина Дръв Радакришнан. С Радакришнан, както и на ускорения шах, така и на БЛИЦ-а Косьо завърши наравно, но този път представителя на Албиона с индийско име не стигна до медалите.

Трети със седем точки стана Фикрат Мустафазаде от Азербайджан. По пътя към втория си сребърен медал Константин Георгиев надделя над трима представители на Азербайджан, над двама гърци, руснак и румънец. Перничанчето фигурира и в стартовия лист на европейското първенство при седемгодишните ученици по класически шахмат, където битката се очертава да е изкллючително оспорвана. Заявки за участие са подали 32 малки шахматисти от 27 страни.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

28-Юни-2016

29-Юни-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com