iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Колоездачите отново блокираха пешеходната пътека пред община Перник

Колоездачите отново блокираха пешеходната пътека пред община Перник 08_1438777475

Колоездачи блокират пешеходната пътека пред Община Перник заради подигравката с велоалеята, продължаваща втора поредна година, като организатор на блокадата е обществото „Колоездене Перник”, което е генератор на протестните велошествия всяка неделя от доста време насам.

Събитието е насрочено за петък от 17 часа. Велосипедистите ще се събират при чешмата с миньора. Организацията тече във фейсбук.

Ето какъв призив във възрожденски стил се разпространява в социалната мрежа:

„Колоездачи, то са а видяло, че български политик за велоалея мисъл в главъ му не влиза! Тряб’а да а бутаме тамока ний тая мисъл со сила физическая и со неприятний за общество временни неудобствъ, ка блокиране на каруците с многото конийе. Ще се соберем ли 20 колоездача да блокираме во работен ден пешеходната пътека пред общината ворвейки овой по нея напреде-назаде

На драго сърце в протеста се приемат и неколоездачи, тоест хора, съпричастни с идеята в Перник да има истинска велоалея.

Ако някой си мисли, че велообществото се бунтува против общинската управа ей така, щото е без работа и му е много кеф, тотално бърка. Колоездачите искат /и това се повтаря до втръсване за кой ли път/ най-сетне да могат да карат велосипедите си безопасно и удобно, така, както е в цяла Европа.

Искат най-сетне местната власт да докаже, че мисли за съгражданите си и за техния по-добър живот, а не по време на избори политиците като мантра да повтарят до самозабрава разни обещания и после да ги наседнат с дирниците си и никога тези обещания да не видят бял свят. Искат нормален град – чист, благоустроен, удобен, зелен. Искаме го всички перничани – само дето някои имат мозък да го поискат като бодат очи. И в тази действителност така трябва, защото по друг начин не става. Другите, пасивните, е време да последват по-смелите и да реват до посиняване в един глас, та дано ги чуят управниците.

Колоездачите са омерзени от лъжите, с които всеки път им замазват очите, от симулирането на работа по велоалеята и от рушащите се 700 метра от изградения с клизма асфалт от автоспирката на Тева до бензиностанция „Шел” в посока кв. Изток.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.