iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът на Перник предлага да се търсят други начини за финансиране на спорта

Кметът на Перник предлага да се търсят други начини за финансиране на спорта 02_1423817939

Кметът на Перник каза на спортните дейци следното: Това, което сме могли, сме направили за спорта - 140 000 лв., няма откъде да вземем повече, да се търсят други форми на финансиране.

„Това, което е било възможно по отношение на Бюджета сме го направили. За спорт сме заделили 140 000лв. Ние трябва да вземем от някъде пари, за да дадем повече за спорта, но откъде да ги вземем? От дофинансирането на детските градини и училищата ли?”

Това заяви кмета на Перник Иван Иванов по повод ултиматума на спортните дейци в Перник. Припомняме, че те настояха за двойно увеличение на парите за спорт и се заканиха, че ако това не се случи ще затворят залите.

Иван Иванов допълни, че биха могли да се търсят други форми и начини за финансиране на спорта в Перник. „На срещата ни с шампиона по борба Иво Ангелов, той постави тежки и неотложни проблеми. Но и те със собствени сили са успели да оборудват залата за борба”, каза Иванов.

Кметът подчерта, че по отношение на спортните клубове Община Перник не прави малко и поема една част от издръжката им.

Стана ясно, че от понеделник, следващата седмица Общинското предприятие по стопанисване на спортните обекти ще бъде с нов управител. Това е Даниела Астаткова. Иванов заяви, че до една седмица редът в дружеството ще бъде факт.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.