iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изненадват Цветан Любомиров на юбилея му

Изненадват Цветан Любомиров на юбилея му 06_1433165346

Известният певец-футболист Сунай Чалъков пее в Перник за юбилея на Цветан Любомиров, като певецът е изненада за спортния деятел от семейството му. Бившият председател на дружество „Миньор“ (Перник), педагог и автор на книгата за пернишкия спорт „Към Олимп“ навършва 70 години.

Тържеството ще бъде в ресторанта на Двореца на културата тази събота вечер, с много близки, колеги и приятели на рожденика.

Гостуването на певеца е идея на семействотона юбиляряи най-вече – на дъщеря му Ани. Преди броени дни, тя е присъствала на тържество , където Сунай изпълнил най-прочувствените си песни. Останала пленена от гласа му, от популярните песни и от начина, по който завладява публиката. Спонтанно решила, именно той да бъде гост и певец на рождения ден на татко й.

Общото между рожденика и певеца е, че и двамата са били футболисти. Сунай Чалъков е роден в Русе, завършил е спортното училище в града. Играл е в отборите на Дунав, Русе и Локомотив, Русе. След казармата обаче решил, че не иска да бъде футболист, а певец. Негов откривател е музикалната редакторка на БНР Христина Белчева. В нейното предаване „Хит купон“ изгрява през 1993г. кариерата на 20-годишния тогава певец. Следва първа награда за млади изпълнители на Златния Орфей през 1996-а, множество международни фестивали. В Румъния на фестивала „Златния елен“ се състезава дори с Кристина Агилера, която по това време е едва 16-годишна.

Примата Лили Иванова също е впечатлена от певеца и на един от конкурсите, където е жури му подарява плюшено розово слонче за късмет. Затова на всичките си участия в знак на признателност Сунай пее едни от най-хубавите песни на Лили Иванова. Той изпълнява песни от всякакъв жанр, на различни езици и затова е предпочитан като универсален изпълнител. Дълги годиние солист в Представителния ансамбъл на Въоръжените сили на Република България. Има и три самостоятелни албума.

Семейството на Цветан Любомиров искрено се надява той да бъде зарадван на тържеството си. Немаловажен факт е, че точно в годината на юбилея най-сетне е издаден и дългогодишният му труд – историята на пернишкия спорт, озаглавена „Към Олимп“. В продължение на шест години той е събирал снимки и документи с помощта на Регионалния исторически музей, Държавен архив - Перник, и регионалната библиотека. Книгата е 480 страници, съдържа над 1500 снимки и документи. Показани са най-значимите постижения на пернишките спортни клубове. Особено внимание е отделено на зараждането на физкултурното движение, което е неразривно свързано с развитието на Перник като център на металургията и минното дело.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.