iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изненадващ победител за купа "Борис Гюдеров"

Изненадващ победител на за купа "Борис Гюдеров"

На провелия се вчера традиционен волейболен турнир в памет на легендарния пернишки волейболист - Борис Гюдеров отбора на "Виктория Волей" изненадващо успя да спечели златните медали, след като победи на финала отбора на ВК "Славия". 
Участие взеха отборите на "Миньор" (Перник), "Левски Волей" (София), "Славия" (София) и "Виктория Волей" (Пловдив). В първата среща противници бяха отборите на "Миньор" Перник и "Славия", като пернишките волейболисти загубиха с 0:3, а веднага след това на игрището отборите на "Виктория Волей" и "Левски Волей" завършиха при резултат 3:1 за пловдивчани.
В двубоя за 3-4 място отбора на Миньор отстъпи на "Левски Волей" след тайбрек. Първият гейм беше спечелен от гостите с резултат 25:23, но през втората част перничани категорично надделяха с резултат 25:15. В третия гейм се игра точка за точка до 18:18. Тогава миньорци заиграха изключетилно мобилизирано, за да стигнат до крайното 25:21.
В четвъртия гейм нещата се повториха до 15:13 за „Миньор". Последва серия от осем поредни точки за гостите, които доведиха резултата до 21:15 за тях. Тогава перничани като че ли се пробудиха и отговориха със серия от четири поредни точки за 19:21. За тяхно съжаление, до края на гейма не успяха да вземат друга точка и го загубиха с 21:25.
В тайбрека водачеството се сменяше почти непрекъснато, за да се стигне до 14:14, когато гостите се оказаха с по-здрави нерви и спечелиха срещата с 16:14. Така за „Левски Волей" остана третото място, а перничани останаха четвърти, като и двата отбора явно бяха недоволни от развръзката на турнира.
Във финалната среща волейболистите от "Виктория Волей" успяха да се наложат с 3:1 над отбора на "Славия". Резултата в отделните части 25:20; 11:25; 25:18; 28:26
След края на турнира имаше награждаване, на което бяха връчени и ред индивидуални призове. Наградите бяха връчени от Станислав Владимиров и Илинка Никифорова, Ангел Коритаров и Ваня Гюдерова.
Ето и индивидуалните призьори:
Най-добър нападател - Иван Иванов (Виктория волей)
На-полезен състезател - Александър Кордев (Славия)
Най-добро либеро - Ивайло Лалов (Левски волей)
Най-добър разпределител - Димитър Стаменов (Миньор
 
 
Източник: pernikmedia.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.