iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изграждат игрище за тенис корт в Трън за 150 000 лева

Изграждат игрище за тенис корт в Трън за 150 000 лева  09_1475069106

Игрище за тенис корт в Трън струва 150 000 лева на бюджета на администрацията. Това става ясно от подписаната обществена поръчка от градоначалника Станислав Николов. Според проекта за терен за упражняване на спорта на богатите мястото е с площ от 607 квадратни метра. Към него строителите ще градят и подпорни стени и стълбище с площ от 407 квадратни метра.

След като приключи процедурата по избор на фирма и кметството в лицето на кмета Николов подпише договор с изпълнителя, тенис кортът трябва да бъде готов за два месеца, или общо 60 работни дни.

До публичното състезание се допускат само строители, които са записани в централния професионален регистър на бранша. Освен това избраното дружество трябва да е реализирало минимум 100 000 лева без ДДС оборот от строително-монтажни работи през последните три финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си. Освен това през последните пет години всеки кандидат трябва да е изпълнил минимум един обект, подобен с предмета на поръчката. Т.е. фирмата трябва да има опит със строително-монтажни работи в областта на изграждане или реконструкция, рехабилитация на спортни терени и площадки. От общината настояват още участникът да докаже, че за изпълнение на обществената поръчка разполага с инженерно-технически състав, включващ минимум следните експерти: строителен инженер, технически ръководител, експерт по контрол на качеството, както и експерт по безопасност и здраве.

Декласираните кандидати могат да обжалват пред Комисията за защита на конкуренцията в едномесечен срок след отваряне на предложенията.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.