iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иво Ангелов със златен медал

Иво Ангелов със златен медал 03_1364068603

Иво Ангелов спечели златен медал за България от европейското първенство по борба в Тбилиси, където се наложи с 2:0 (2:0, 1:0) над Иван Куйлаков (Русия) във финалната схватка на категория до 60 килограма. Това е първа титла на Ангелов. През 2011-а и 2012-а Ангелов бе втори на първенствата на континента. 29-годишният национал има и бронзом медал от световното през 2011 г.

През последните две години Ангелов отново стигаше до европейския финал, но загуби от словенеца Истван Левай в Белград и от грузинеца Реваз Лашки в Дортмунд. Този път той спечели първата част с 2:0, а във втората се защити успешно в партера, за да прибави пето голямо отличие в своята кариера. 

Иво Ангелов се състезава за клуб "Перник" и допусна загуба в само една част по пътя към златния медал. Съперниците му спечелиха само две технически точки. Българинът стартира традиционно силно, след като отнесе италианеца Лоренци Джентиле на осминафиналите с 2:0 (3:0, 7:0) и Камран Мамадов от Азербайджан на четвъртфинал с 2:0 (1:0, 2:1). Най-тежкото препятствие за Ангелов беше на полуфинал, където Максим Мазхарски от Беларус успя да спечели една част, но българинът се наложи с 2:1 (1:0, 0:1, 1:0). В последствие Ангелов се справи безпроблемно на финала срещу Иван Куйлаков. 

Той донесе първа титла и общо четвърти медал за България от европейското първенство, след като в първия ден Любен Илиев завоюва бронз в категория до 96 кг, в четвъртък Владимир Дубов спечели сребърен медал в категория до 60 кг, а вчера Леонид Базан взе бронза в категория до 74 кг. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.