iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Иво Ангелов е щастлив, че перничани застават зад каузата му

Иво Ангелов е щастлив, че перничани застават зад каузата му 11_1448100164

Отремонтирани и готови за ползване са помещенията на втори етаж на зала Дружба в Перник. Те бяха дадени на клуба по борба.

Снимките говорят сами за това, какво е било преди и след ремонта. Това, което обаче е важно, че този ремонт е направен без стотинка от държавата. Всички средства са дадени от приятели на борбата и на Иво Ангелов. Хора, които не искат имената им да се афишират, защото са го направили в името на това в Перник да има още едно нормално място за спорт.

„Много хора откликнаха на молбата ми за помощ, щастлив съм, че толкова много хора ми помогнаха да ремонтираме тези помещения. Хора, които доказаха, че човещината е жива и дори във време на криза може да се помага. Едната ремонтирана зала е за треньорите, другата е за съблекалня. Предишният кмет и общинските съветници ни предоставиха четири стаи за безвъзмездно ползване за 10 години, за което сме много благодарни. Ремонтът си го направихме ние. Наскоро приятели и колеги от Чикаго ни дариха уреди за 2000 лева. Щастлив съм, че толкова много хора застават зад каузата ми. Всичко, което правя, го правя за децата – да не стоят пред компютрите, а да спортуват. Защото спортът е здраве” – това сподели за Перник нюз Иво Ангелов.

Залата по борба беше открита официално преди няколко месеца. . За прерязването на лентата заедно със златното момче на Перник Иво Ангелов и съотборника му и европейски шампион Александър Костадинов в реконструираната зала влязоха легендите на българската борба Боян Радев, който също е перничанин, Александър Томов, Петър Киров, Георги Мърков, председателят на федерацията по борба Валентин Йорданов, треньорът на националния отбор Армен Назарян. Видимо развълнуван тогава , Иво Ангелов заяви, че ще продължи да работи и помага за развитието на борбата в Перник, а двукратният олимпийски шампион Боян Радев предложи залата по борба да носи името на Иво Ангелов.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

10-Декември-2016

11-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.