iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Играещите в "Миньор" може и да полуат заплати

Играещите в "Миньор" може и да полуат заплати 11_1415884853

Кметът на Перник Иван Иванов се е срещнал със старши-треньорът на „Миньор” Валерий Дамянов и президента на клуба Светльо Райков.

Обсъждано е било бъдещето на отбора, което в момента виси със страшна сила, тъй като футболистите не са получавали пари от юли месец. На срещата е бил поет ангажимент десет дни след като встъпи в длъжност новият кмет ,да бъдат изплатени всички стари задължения. Това звучи особено оптимистично за футболистите, тъй като едни от най-големите задължения са точно към тях под формата на невзети пари. Обещанието е било потвърдено и от новия шеф на регионалната структура на КРИБ Георги Милев.

Обсъжда се и идеята за нови, по-високи цели пред отбора евентуално в „Б” групата. Според Валерий Дамянов само с три-четири нови попълнения тимът на „Миньор” в сегашния състав и с много по-сериозен тренировъчен процес и възстановяване , разбира се, може да се класира между четвърто и шесто място във втория футболен ешелон. Той държи на сегашните футболисти, тъй като, според него, те са показали завиден морал в тежкото положение, в което се намират. Той пък бил от тези треньори, които много държат на морала и са готови да се извинят на футболистите при грешка – нещо, което твърде малко наставници правят.

Поради тази причина тези футболисти на отбора, които са напуснали в последните дни преди началото на шампионата за повече пари не са желани обратно в тима. Що се отнася до последните два мача, на треньора е обещано да бъде осигурено всичко необходимо, за да пътува „Миньор” нормално до Велинград за последното си гостуване през есента. Ще се осигурят средства и за домакинството срещу „Витоша”(Бистрица). Единствените притеснения на Дамянов са как без почти никакъв тренировъчен процес ще се постигнат исканите две победи, които ще задържат отбора на добри изходни позиции за пролетния дял от първенството, които да му помогнат в борбата за влизане в „Б” група.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.