iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И наказание, и глоба заплашват "Миньор Пк"

Заради разигралата се грозна случка на мача с "Локомотив Сф" на "Стадионът на мира" в Перник, при която изпълнителният директор на гостите от столицата Георги Марков бе нападнат и бит от местни фенове при липсата на елементарни мерки за сигурност, вероятното наказание е лишаване от домакинство за 1 до 4 мача и глоба в размер на 10 000 лв.
"Нетинфо Спорт" и "24 часа" изтъкват мнението на запознати, които твърдят, че инцидентът си има предистория още от провеждането на пролетния мач в София, когато Марков наричал с обидни думи треньора на "Миньор Пк" Стойчо Стоев.
"Не съм провокирал никого. Всичко беше нормално до последните 10 минути, когато се качиха, започнаха да хвърлят бутилки, да удрят, бяха към 200 човека. Нямаше никаква охрана в ложата. Тези, които нахлуха, ритаха и ме псуваха. Аз тръгнах да излизам, а само двама полицаи ме изведоха. Охраната се намеси в края. Дойде един полицай, който ми каза, че има един задържан за това, че ме е наплюл. А тези, които ме удариха? Феновете влязоха все едно са на пазар. И с "Левски" съм играл на този стадион, хвърлят камъни. И аз мога да се бия, но ако скоча, ще ме заключат и два дни няма да мога да се оправя. Те замахваха, удариха ме в лицето. Такова нещо не ми се беше случвало", разказал изпълнителният директор на столичани.
След инцидента, Георги Марков е бил в "Пирогов", откъдето се е снабдил с медицинско свидетелство за получените наранявания. Документът ще съпътства жалбата, която "Локомотив Сф" ще внесе своевременно в БФС срещу "Миньор Пк". Очаква се решението на дисциплинарната комисия към футболната централа.
"Със сигурност санкция ще има и тя ще е минимум за два мача. Не изключвам и да е за максималния период заради рецидивите, които се получават на този стадион", каза човек от ДК пред "Меридиан Мач".
Въпросната санкция със сигурност ще засегне мача на "Миньор Пк" с ЦСКА, вероятно срещите с "Ботев Вр" и "Етър", а при наказание за лишаване от четвърто домакинство - и мача с "Левски".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.