iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Германия би България на волейбол

Германия би България на волейбол 06_1434694313

Мъжкият отбор на Германия записа категорична победа срещу България с 3:0 (25:20, 25:18, 25:22) гейма. Те играха в среща от група B на Европейските игри.

Големият брой непредизвикани грешки в нашия състав направи категоричната разлика в полза на Бундестима.

България започна с капитана Тодор Алексиев, Николай Николов, Георги Братоев, Валентин Братоев, Жани Желязков, Мартин Божилов и Светослав Гоцев.Срещата започна кошмарно за българския отбор и при 4:0 в полза на Бундестима Николай Желязков ползва правото си на първо прекъсване.

Атака на Валентин Братоев по правата донесе и първата точка на България в срещата. След три много добри начални удара от Валентин Братоев България успя да поведе със 7:6. Силният сервис на Йохен Шьопс пропука посрещането ни, а това даде възможност и на немската блокада да работи и те поведоха със 17:12. Играта на диагонала ни Жани Желязков не вървеше през тази първа част и това принуди селекционерът ни да пусне в игра Велизар Чернокожев, което даде известен резултат и след две негови атаки България намали резултата на 18:20. Големият брой грешки, които допуснаха българските състезател,и доведоха до гейм преднина за Германия след 25:20. В първата част България допусна цели 12 грешки, срещу едва 5 на Бундестима.Втората част започна идентично на първата и след две грешки на Тодор Алексиев и разколебано посрещане в редиците на България, немците поведоха с 4:0. Ники Желязков отново поиска прекъсване, а след него Том Строхбах сгреши от начален удар. По-добрата игра на Германия даде резултат и те увеличиха разликата на 13:6 след ас на Лукас Кампа. В края на гейма в игра се появи и вторият разпределител в нашия отбор Добромир Димитров. Голямата разлика даде необходимото спокойствие на Германия и след атака на Кристиан Фром от зона 4 геймът приключи след 25:18.В третия гейм в игра се завърна Жани Желязков, а Венцислав Рагин замени Светослав Гоцев.Брезничанинът приключи участието си в тази среща с пет точки, но все още ву личи,че не е добре здравословно. Това даде необходимия резултат и България заигра значително по-добре като стоеше близо до съперника си в резултата. В заключителните моменти от срещата немците бяха по-концентрирани и след грешка от начален удар на Валентин Братоев те затвориха гейма след 25:22, а с това и мача с 3:0 гейма.Най-резултатен за Германия беше Йохен Шьопс със 17 точки (2 аса, 2 блока и 59% в атака), а Кристиан Фром добави 14 ( 2 блока и 55% в атака). За България капитанът Тодор Алексиев реализира 11 точки (2 блока, 43% в атака, 67% позитивно и 52% перфектно посрещане).

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.