iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Футбол Про Медия преведоха авансово втората вноска по телевизионния договор с Миньор

Футбол Про Медия преведоха авансово втората вноска по телевизионния договор с Миньор 02_1361566762

Клубовете в "А" група получиха общо 720 000 лева, което ще им позволи да започнат шампионата- съобщават от Новспорт.бг. Трагедията в доста от отборите е невиждана, те дължат общо 130 000 лева на БФС само от глоби. Не платят ли, могат да загубят служебно още в първия кръг. Не по-розово е положението със съдийските такси. "От години съм във футбола, за първи път взимам тези пари авансово", призна пред "Стандарт" клубен бос. Както е известно, "Футбол Про Медия" беше създадена от Кирил Домусчиев и Тодор Батков, за да спрат постоянните телевизионни скандали.

Само 6 клуба в "А" група са изрядни в плащането на глобите си, съобщи източник от БФС, цитиран от "24 часа". Сред тях не са "Левски" и ЦСКА. Всичко са си платили чинно само "Славия", "Лудогорец", "Черноморец", "Литекс", "Ботев" и "Берое".

В "Б" група има натрупани около 70 000 лева глоби, които трудно могат да бъдат събрани, и не е изключено някой тим да бъде изваден от първенството по тази причина.

Същото е положението и със съдийските такси, като на сезон те излизат около 44 800 лева.От преведените 720 000 лева централата първо ще си удържи дължимото, след което останалото ще бъде дадено на отборите. Повечето от тях обаче няма да получат и стотинка, защото имат един куп запори от частни съдия-изпълнители, които също трябва да бъдат уважени.В БФС са силно обезпокоени и с хаоса около стадионите. Най-тежко е положението с "Етър", който се премести в Сливен. Варианти обаче са Шумен и Севлиево."Левски" чака разрешение за взривения "Георги Аспарухов". Ако бъде дадено от страна на общината, то феновете на ЦСКА се готвят за бунт срещу чиновниците на кметството. От една година "Българска армия" е затворен, без да има взривено каквото и да е, но те твърдо отказаха да пуснат мачове дори на половината капацитет.Спешно се вади лиценз и за стадиона в Своге, който трябва да приеме столичния "Локо". Засега преговорите за стадион "Славия" не вървели добре. Всичко това трябва да се реши в по-малко от 10 дни. 

Източник: pernikmedia.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.