iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Феновете на Миньор на протест

Феновете на Миньор на протест 02_1361888940

Запалянковците настояват за спешна среща със собственика Минна компания и ръководството на Перник. Привържениците вече са внесли писма до институциите и боса с исканията си.
Писмото им е адресирано до собственика на клуба, до Кмета на Перник, до председателя на Общинския съвет, до Областния управител и до Изпълнителният директор на Миньор се казва.
“Ние, привържениците на Миньор, настояваме да получим отговор на въпроса: Какво е бъдещето на ПФК “Миньор АД”, чийто мажоритарен собственик е “Минна компания” на Христо Ковачки, управлявана от Божидар Живков. Настояваме незабавно настоящият собственик да влезе в ролята си на такъв като:
1. Да започне изплащането на забавените трудови възнаграждения на футболистите, треньорите и служителите във футболния клуб.
2. Да осигури средствата, необходими за функционирането на Миньор и нормалното стартиране на пролетния полусезон.
3. Да започне погасяване на натрупаните задължения към държавни институции и партньорски фирми.“ , се казва в писмото.
Привържениците настояват за среща с управата на града днес от 17 ч. Феновете са категорични, че ако искания им не бъдат изпълнени, ще предприемат решителни протестни действия поради умишленото водене към фалит на ПФК “Миньор” . Те искат намеса на прокуратурата, държавните и местни органи за прекратяване концесионните договори на “Минна компания” ЕООД на територията на Област Перник.
„Настояваме в следваща процедура по отдаването на концесия да залегне клауза за задължителна издръжка на футболния клуб в професионалния футбол. Омръзна ни да чакаме 8 месеца. “Миньор” е чест и слава и ние сме готови го защитим с всички позволени от закона средства, заради гражданите на Перник.”, пише още в писмото. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.