iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дългове притискат професионалните отбори

Миньор Перник чуковете

Сред най-големите длъжници с над 20 000 лева е и Миньор Перник заедно с Калиакра и столичният Локомотив. Един, два до три са отборите във всяка група, които са си изчистили задълженията си и не е ясно как лицензионната комисия на БФС ще се справи с този проблем. Задълженията трябвало да бъдат изчистени до 31 март, но това не е станало. Професионалната лига покриваше съдийските такси с парите от глобите, които им бяха превежда­ни от БФС, но сега централата ги отряза.

До момента се дължат 250 000 лева само за съдий­ски такси, което влиза ди­ректно в документите за лиценз.16-те тима от елитната ни група имат 150 000 лева, които не са платили. Тези от Западната „Б" група са със 70 000, а най-малката сума от 30 000 е в Източната втора дивизия.

Не е ясно как са платени и глобите, които се нала­гат на отборите. Парите по принцип трябва да отиватвза развитието на дет­ско-юношеския спорт. Са­мо от тези на ЦСКА би трябвало да се реши про­блемът с терените на шко­лата на „червените".

Проблем имаше и в края на предния полусезон, но тогава част от средствата бяха покрити от телеви­зионните права. Сега оба­че не е ясно дали ще има въобще последен транш към клубовете.Едната от телевизиите, които предават мачовете, е предявила претенции за 200 000 лева заради отло­жения първи пролетен кръг. Другата пък въобще не е дала пари, въпреки че предава пряко срещите без проблеми.

Така в крайна сметка въ­обще не е ясно дали ще има последен транш.В останалите държави съдийските такси се депо­зират предварително във федерациите, за да няма проблеми до края на пър­венството. По този начин се гарантира, че те ще бъ­дат платени, независимо дали отборът ще се отка­же от участие, или не. Съ­дийската комисия също странно мълчи за проблема. 

Източник: pernikmedia.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.