iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ЦСКА победи "Миньор"

ЦСКА победи "Миньор" 11_1448810380

ЦСКА записа 16 поредна победа от началото на сезона във В група, като този път възпитаниците на Христо Янев се справиха с коравия тим на “Миньор” Перник. Двубоят на „Стадиона на мира“ приключи с класически успех за гостите с 3:0. Обстановката на трибуните обаче далеч не бе мирна.

Отборът на ЦСКА гостува на Миньор Перник в мач от 16-ия кръг на В група, който е последен за есенния дял от шампионата. „Червените“ са безгрешни до този момент с 15 успеха от 15 мача, а днес ще търсят поредната си победа, с която биха изравнили рекорд от 2002 година, когато под ръководството на Стойчо Младенов, тимът не допусна нито една загуба или пък равенство.

Двубоят започна в 12,15 часа и приключи с резултат 0:3.

22′ – Николай Цветков 0:1

49′ – Преслав Йорданов 0:2

69′ – Момчил Цветанов 0:3

Още в началото гъст жълт тим покри терена на „Стадиона на мира”, а в 3-ата минута бе и първата разправия, предизвикана от остро влизане на футболист на Миньор, пише novsport.com. Най-деен в спречкванията беше Виктор Софрониев от състава на домакините, който впоследствие беше изгонен.
В 7-ата минута при неоснователни претенции на домакините за дузпа полетяха и бутилки от трибуните, а в 9-ата Ганчев влезе с бутоните напред срещу Райчев и двата отбора едва не стигнаха до бой. Видяха се дори ритници.
През второто полувреме Ганчев продължи да бъде много по-агресивен без топка, но неадекватният рефер така и не го изгони. Фрапиращо бе, че за ритник срещу вратаря Господинов без топка нападателят на Миньор не видя червения цвят. А по-рано реферът се обърка като не го изгони за втори жълт картон, след като си бе записал друго име в тефтерчето.
Отделно от това, Миньор игра от 50-ата минута с човек по-малко за втори жълт картон на другия грубиян Софрониев. Тогава резултатът вече бе 0:2.
Най-футболните моменти на „Стадиона на мира” демонстрира Момчил Цветанов, който ознаменува добрата си игра с гол в 69-ата минута, точно преди да бъде заменен. Крилото се отличи и с асистенция за първото попадение, дело на Николай Цветков.

Ето и хронологията:

Начало на мача!

3′ - Искри още в началото на мача! Виктор Софрониев и Момчил Цветанов получават жълти картони, след като футболистите на двата тима си спретнаха меле в центъра на терена.

6′ - Удар на Преслав Йорданов след центриране на Момчил Цветанов, топката рикошира и излиза в корнер.

7′ - Претенции за дузпа от страна на Миньор! Ганчев е спънат в наказателното поле на ЦСКА от Анатоли Господинов, но реферът показва, че няма фаул.

10′ – Нови разправии между играчите на двата тима след фаул на Галчев срещу футболист на Миньор.

16′ - Удар на Борис галчев от средна дистанция, топката излиза в аут.

20′ - Най-чистата възможност в мача до този момент! Кирил Динчев центрира отдясно към Момчил Цветанов, който стреля от няколко, но високо над вратата.

22′ – Гол за ЦСКА! След отлична акция на Момчил Цветанов, който с лекота преодоля двама по лявото крило, топката бе центрирана към Николай Цветков, който от няколко метра без проблем се разписа.

30′ - След колебливото начало за ЦСКА, ‘червените” взеха инициативата и след попадението във вратата на Миньор, вече диктуват темпото на терена.

40′ – Корнер пред вратата на ЦСКА. Една от малкото възможности за домакините да създадат нещо интересно пред Господинов.

44′ - Прекрасен шанс за ЦСКА, отново съдаден от Момчил Цветанов. След центриране отдясно, Цветанов стреля без забавяне по диагонала, но вратарят на Миньор успя да избие в корнер.

Край на първото полувреме.

Начало на второто полувреме.

49′ – Преслав Йорданов бележи втори гол за ЦСКА! Нападателят се възползва от груба грешка в отбраната на домакините, която не успя да изчисти топката, и от близо осем метра с левия крак отбеляза за 2:0.

51′ – Втори жълт картон за Виктор Софрониев, който задържа откъсващия се Преслав Йорданов. Миньор Перник остава с човек по-малко.

67 – Момчил Цветанов бележи нов гол във вратата на Миньор, но попадението е отменено заради нарушение на Костадин Хазуров.

69′ – ГОЛ за ЦСКА! Този път Цветанов бележи и увеличава преднината на “червените”. След пробив по дясното крило, Цветанов се освободи от защитата на Миньор, напредна и с много красив удар по диагонала прави резултата класически.

75′ - Напрежение по трибуните на стадиона в Перник. Няколко фена от агитката на ЦСКА се опитват да нахлуят на терена. Полицията за момента успява да удържи привържениците на “червените”.

Пререканията между феновете на ЦСКА и полицията на стадиона продължават, като гостуващата агитка се опитва да счупи оградата и да нахлуе на терена. Засега униформените успяват да се спрявят със ситуацията.

Наставникът на „армейците“ Христо Янев няма сериозни проблеми със своя тим, като в групата на отбора за гостуването в Перник попадна 15-годишният Валентин Антов. Не е изключено той да получи шанс за изява заедно с Иво Иванов и Радой Божилов, които по-рядко попадат в състава на „червените“.

От своя страна домакините от Миньор ще трябва да се справят със сериозни проблеми в отбрана. Олегов и Райков все още не са на разположение на своя наставник заради травми, докато в същото време Сидер Томов изтърпява наказание и също ще пропусне мача.

До този момент в съперничеството си в шампионата, двата тима са изиграли 75 мача, като ЦСКА има сериозно преимущество в победите. Столичани имат 51 победи над днешния си противник, докато перничани са се поздравявали с успеха в едва 10 от случаите. Равенствата между двата отбора са 14.
“Миньор”: Георгиев, Стефанов, Иванов, Софрониев, Парашкевов, Панталеев, Илиев, Габаров, Иванов, Павлов, Ганчев
ЦСКА Господинов, Динчев, Чорбаджийски, Цветанов, Галчев, Пр. Йорданов, Й. Йорданов, Аясс, Райчев, Цветков, Грънчов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.