iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Чворович се готви за национала

Миньор Перник ражда национали

Чворович ще бъде поканен в националния отбор за контролите с Холандия (26 май) в Амстердам и с Турция (29 май) в Залцбург - твърди столичен спортен ежедневник, цитиран от pernikmedia.net. Освен него Любослав Пенев ще извика пак, както срещу Унгария (1:1), стража на Черноморец Стоян Колев и Николай Михайлов от Твенте. Така добрите прояви на Чворович през целия пролетен сезон най-после бяха забелязани и от националния треньор. Върхът на всичкко хубаво, свършено от вратаря на "чуковете", беше спасената дузпа срещу ЦСКА.

Чворович пристигна в "Миньор" преди повече от три години, след като беше открит на пожар в Сърбия тъй като в Перник ситуацията около вратарския пост изведнъж се превърна в проблем. Тогава Иво Иванов, който беше титуляр ва вратата, счупи пръст, а резервата Георги Шейтанов имаше сериозни проблеми с кръста. По това време Чворович пък беше освободен от "Черноморец" и се получи "заварката" между него и перничани. По-късно се редуваха като титуляри с Иванов в различни периоди , докато през почивката между двата сезона през миналата година Иванов беше освободен.. От тогава до днес Чворович е пропуснал един мач от официалните срещи на "чуковете", като на няколко пъти пази с контузия.

Като най-конвертируем футболист на "Миньор", името му се спряга за продажби при отварянето на всеки трансферен прозорец. В момента вратарят е спряган като ново попълнение на "Левски" или "Лудогорец", като се тиражира негово мнение,че предпочита да отиде в Делиормана, където шансовете му да измести сънародника си Урош Голубович от титулярното мусто са значително по-големи от това да се пребори с капитана на "сините" Пламен Илиев. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.