iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Чуковете казаха "Не на расизма!"

Чуковете казаха "Не на расизма!" 05_1400642646

"Миньор" Чикаго извоюва четвърта поредна победа в първенството на Метрополитан Сокър Лийг. "Винкелите" извоюваха минимален успех с 1:0 срещу сръбския "Моравия". Единственият гол в мача падна още в 6-та минута с автор централният защитник Светозар Гюров. По дясното крило капитанът Благой Вълчев центрира по въздух в наказателното поле на противника, там Светозар Гюров се извиси над сръбската защита и вкара с глава. Малко по-късно Андрей Василев финтира защитник до лявата греда върна към съименника му по фамилия Асен Василев и последния вкара от два метра, но голът му беше отменен. Според рефера топката беше напуснала очертанията на игрището преди паса на Андрей Василев. Десет минути по-късно Атанас Каракитуков центрира от дясно, Васил Чирпанлиев засече с глава и вкара топката в мрежата, но страничният съдия видя засада и отмени второ попадение за "чуковете". В началото на второто полувреме капитана Благой Вълчев пресече пас в центъра на терена подаде на Тони Тодоров, който изведе зад защитата по прекрасен начин Васил Чирпанлиев, последния вкара отново, но както и в предишната ситуация голът беше отменен заради засада. Пет минути по-късно Благой Вълчев центрира от дясно голмайсторът Светозар Гюров опита задна ножица, топката попадна в Стефан Златев, който я върна на Гюров и той вкара на празна врата. Преди паса на Златев съдията маркира нарушение на Гюров в момента на изпълнението на задната ножица и така за четвърти път в срещата беше отменен гол на жълто-черните. В 81-та минута Пламен Памуков изведе Евгени Руссу зад сръбската защита, Руссу отбеляза, но голът му беше отменен поради засада.

През целият мача футболистите на "Моравия" се бранеха в собствената си половина и това пречеше на играта на миньорци. Сърбите имаха няколко голови положения, дошли след контра атаки, но защитата и вратаря Светослав Манов се справиха без особени затруднения. След края на мача "чуковете" подкрепиха кампанията започната от Дани Алвеш и изядоха по един банан в подкрепа на идеята "Не на расизма!" "Получи се оспорван мач, много трудно се играе, когато противникът се брани през цялото време и разрушава нашата игра. Доволен съм от победата, хубаво е в началото да натупаме добър актив от точки, за да атакуваме първото място в групата. Като игра пак не се получи това, за което се бориме, но пак повтарям срещу тази сгъстена защита трудно се играе.", сподели мнението си след мача треньора на "Миньор" Чикаго - Емил Миланов.

Тази неделя "чуковете" нямат мач на голям терен, те ще участват на традиционният междущатски турнир по минифутбол "BAJA". Мачовете ще се проведат от 9 сутринта до 6 следобяд на адрес: 2100 N. 15th Avenue, Melrose Park, Illinois 60160.
На първи юни в мач от пети кръг на първенството "Миньор" гостува на ФК "Република Српска" от осем часа вечерта на адрес: Elmhurst College, 190 S. PROSPECT AVE. ELMHURST, IL 60126

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

28-Юни-2016

29-Юни-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com