iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Четири години "Миньор" Чикаго

Четири години "Миньор" Чикаго 01_1420219923

През изминалата събота вечер, в залата към църквата "Света София" в чикагското предградие Дис Плейнс футболисти и фенове на "Миньор" Чикаго отпразнуваха четири години от създаването на отбора. Както в предишните години, освен песни и танци, имаше и официална част, на която бяха раздадени награди на най-заслужилите футболисти през сезона.
Преди старта на официалната част, рожденикът и именник на вечерта - Стефан Неделев, духна специално приготвена торта послучай навършването на 25-та си годишнина. Той и неговият съименник Стефан Златев, получиха по един скромен подарък от своите съотборници в "Миньор" Чикаго.
Перничанинът Лозан Миленов, който е една от причните да се създаде отбора, награди най-добрия защитник в лицето на Светозар Гюров. "Благодаря на целия отбор, че е зад мен", каза скромно Зарко.
Друг перничанин и бронзов медалист от световно първенство по класическа борба - Стойчо Иванов, награди капитана на "Миньор" Чикаго - Благой Вълчев, с плакет за най-добър полузащитник. "Благодаря на целия отбор, че успяхме да влезем в тази силна група и на ръководството, за това, което направиха. Чувството е неописуемо", коментира Благой.
Живата легенда на българския футбол - Цветан Йончев, награди най-добрия нападател -Ивалин Гунчев. "Когато дойдох в Америка търсих отбор, в който да играя. Тони Тодоров ме упъти да отида в един италиански клуб "Марунс". Там намерих двама български футболисти и тогава ме хвана яд, че няма добър български отбор на подобаващо ниво. Много благодаря на целия екип, за това, че направихме тази огромна крачка и сме на това място в момента. Благодаря на всички", сподели вълненията си Ивалин Гунчев.
Треньорът на "Миньор" Чикаго - Емил Миланов, награди най-прогресиращия млад състезател - Павел Славов.
Миналогодишния носител на наградата за най-полезен играч - Георги Николов, награди тазгодишния MVP - македонският вратар Мартин Митев. "Хвала на сите, хвала на отборо. Мислам дека следващата година ке бидеме шампиони у горната лига", сподели на чист македонски, стражът - Мартин Митев.
Плакет за най-успешен български треньор в аматьорския футбол, заслужено получи треньорът на "чуковете" - Емил Миланов, който класира отбора в най-силната полупрофесионална лига в САЩ. "Чуковете" победиха с 6:3 в продълженията италианците от "Интернационал" и от пролета ще се съревновават с най-силните отбори в цяла Америка.
"Много хора са допринесли за този успех, за което им благодаря. Искам да благодаря и на спонсора на отбора - Димитър Огнянов, президент на транспортна компания "NAVIGATION", който осигури наградите тази вечер. Сигурен съм, че следващата година ще е още по-успешна. Благодаря ви момчета", каза треньорът на "Миньор" Чикаго - Емил Миланов.
Веднага след края на награждаването, капитанът на "Миньор" Чикаго - Благой Вълчев, донесе на сцената тортата послучай 4-та година от създаването на отбора и всички заедно духнаха свеща.
От тази неделя 4-ти януари "винкелите" започват първенството в зала в първа девизия на Метрополитан Сокър Лийг. Първият мач на "жълто-черните" е срещу сърбския тим "Тесла".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.