iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


България надви Куба на мач от волейбол

България надви Куба на мач от волейбол 06_1433655157

Мъжкият национален отбор на България спечели от Куба с 3:1 (25:19, 25:21, 24:26, 25:23) гейма в първи мач между двата отбора от предварителна група C. Мачът беше във втора дивизия на Световната лига, играна в зала Сиудад Депортива в кубинската столица Хавана.

Кубинците започнаха изключително агресивно от начален удар и поведоха с 3:0, а това принуди селекционерът ни Пламен Константинов да вземе прекъсване още в самото начало на гейма.Почивката даде възможност на нашите момчета да се отърсят от първоначалното напрежение и да поведат с 8:6 до първото техническо прекъсване.

Благодарение на едно от най-силните оръжия на българския отбор – блокадата, момчетата на Пламен Константинов дръпнаха в резултата със 17:12, което се оказа напълно достатъчно да затворим гейма с 25:19 след атака на Дани Милушев.Във втория гейм кубинците значително намалиха риска от начален удар, а това доведе до по-малко грешки в редиците на домакините.

Двата отбора започнаха непрестанна гонитба в точките като първи домакините се откъснаха в резултата при 16:14. Силна серия на Николай Пенчев от начален удар обърна развоя на нещата в гейма и българите поведоха с 22:18. България затвори втория гейм след пайп на Ники Пенчев за 25:22. Кубинците свалиха на минимум грешките в третия гейм и това даде резултат след като поведоха с 16:10 до втората техническа почивка.

Непримиримостта на българските състезатели им позволи да се върнат в частта и след добри изпълнения на сервис от Любомир Агонцев, България поведе с 20:19. Страхотни изяви на кубинския капитан Роландо Сепеда в заключителните минути на третия гейм донесоха успеха на домакините с 26:24.В четвъртия гейм момчетата на Пламен Константинов показаха, че са по-класният отбор и още в началото на гейма поведоха с 8:5. Въпреки известните колебания в играта на българите, те успяха да затворят гейма след атака през центъра на Виктор Йосифив за 25:23, а с това и мача с 3:1 гейма.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.