iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Баскетболната школа “Миньор“ е сред най-добрите в страната

Баскетболната школа “Миньор“ е сред най-добрите в страната 07_1467525075

За трета поредна година Баскетболна школа “Миньор“ намери място сред четирите най-добри отбора в страната, като след завършилия сезон част от екипа и треньорите се срещнаха с кмета на община Перник д-р Вяра Церовска. Момичетата на старши-треньора Соня Спиридонова заеха четвърто място на републиканското първенство. Изпълнителният директор на школата Марин Никодимов подчерта, че това е голям успех, постигнат след изтощителни двубои, и то със съперници с една година по -големи от тях. Резултатът е постигнат благодарение и на усилената работа с подрастващите, с които работят и две от легендите на българския женски баскетбол – Евладия Славчева и Светла Асенова. Отборът показа с гордост и завоюваната от Марина Николова индивидуална награда за най-много асистенции. Тя е една от двете сестри близначки, играещи в отбора.

Пред гостите Вяра Церовска подчерта , че винаги се вълнува, когато говори за баскетбол, тъй като пази спомени за този спорт от времето, когато е бил един от най-силните и значими спортове в Перник. Перничани винаги са емоционални при подобни спортни прояви, заяви кметът.

„Дори не осъзнавате какво носите като заряд, като енергия за всички, които Ви гледат и емоцията която пресъздавате. Само мога да Ви пожелая успех и каквото мога и зависи от мен да го направя, за да се чувствате добре в нашия град.“ – каза Вяра Церовска. Тя изрази уважение и към треньорите ,които полагат огромни усилия за развитието на баскетбола. Заместник-кметът по култура и образование Севделина Ковачева обеща съдействие и подкрепа за организация и провеждане на общи прояви, които могат да популяризират баскетбола. Тя пожела на младите спортисти да продължават в същия дух , защото техните успехи са важни и за града.

Треньорът Светла Асенова похвали присъстващите четири момичета на срещата и заяви, че за шест години от както тренират нито една от тях няма пропусната тренировка. Желанието и амбицията на треньорите е този отбор да израсне и да продължи в същия състав в по-горна възрастова група, а техните стъпки да следват все повече деца.
Ръководството на школата и момичетата от отбора благодариха за подкрепата на общината, която се отзовава винаги ,когато имат нужда, за да могат децата да се явят на състезания. Това за тях е стимул и мотивация,заяви Евладия Славчева.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.