iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Александър Костадинов беше избран за „Спортист на Перник” за 2014 г.

Александър Костадинов беше избран за „Спортист на Перник” за 2014 г. 12_1419316635

Наградиха десетте спортиста на Перник в понеделник вечерта във фоайето на Двореца на културата. Спортистите бяха определени след таен вот от спортните журналисти в града още преди месец, но по традиция, изборът им се пазеше в тайна до деня на церемонията на награждаването.

Европейският шампион по борба класически стил Александър Костадинов беше единодушно посочен във всички анкети на първо място и беше избран за „Спортист на Перник” за 2014 година.

Така за втора поредна година борец е първи в анкетата, след като през миналата година Иво Ангелов беше определен за най-добър спортист на града ни. Успехите на волейболния отбор, който след дългогодишно прекъсване влезе в Суперлигата на страната, бяха отчетени по подобаващ начин и отборът е определен за най-добър отбор на годината в Перник. Конкуренция му правеха почти традиционният победител в анкетата- ръгби клуб „Валяците”, шахматният клуб „Юри Бендерев” 1912, който също влезе след дълго прекъсване в „А” група, СК „Интеграция” за хора с увреждания и клубът за моторни спортове СК „Тексим моторспорт”.

Седем бяха кандидатите за „Треньор на годината” : Иво Иванов – таекуондо, Първан Аспарухов – шахмат, Галина Венева и Иглика Милентиева – джудо и самбо, Румен Златанов и Десислава Банкова – волейбол и Красимир Градинаров – мотоспорт. Старши-треньорът на ВК „Миньор” Румен Златанов беше класиран на първо място и получи наградата за най-добър треньор на Перник на 2014 година.

Ето и цялата десетка:

1.Александър Костадинов – борба 40 т.

2.Димитър Стаменов – волейбол 32 т.

3.Карина Василева джудо и самбо 30 т.

4.Цветелин Спасов – ръгби 22 т.

5.Кристиан Иванов мотоспорт 20 т.

6.Василена Йорданова – таекуондо 17 т.

7.Ради Данов – шахмат 14 т.

8.Диляна Спасова – джудо и самбо 13 т.

9.Христо Маринов борба 12 т.

10.Виктория Павлова джудо и самбо 11 т.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.