iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Аделина донесе нов медал от шампионата за трансплантирани

Аделина Бранкова

С медал в дисциплината тласкане на гюле се завърна от  тазгодишните световни летни игри за трансплантирани в Швеция Аделина Бранкова. Помощник директорката на Спортно училище "Олимпиец" в Перник се е преборила за среброто.

Аделина живее с трансплантиран преди 15 години бъбрек. Преди това тя е била активен състезател по лека атлетика. От няколко години тя участва редовно в световните и европейски шампионити за трансплантирани.

На ХVІІІ Световни летни игри за трансплантирани, които се проведоха в Гьотеборг, Швеция България се класира на 31-во място сред 54 страни участнички. Резултатът за българския отбор е 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала.

Павлин Михов спечели световната титла в дисциплината тенис на маса. Другият ни златен медалист е Борислава Ананиева, която взе златото в дисциплината бадминтон.

ХVІІІ Световни летни игри за трансплантирани се проведоха в периода 17–24 юни 2011 г. в град Гьотеборг, Швеция, като участие в тях взеха представители на 54 страни.

Участието на българския отбор на ХVІІІ Световни летни игри за трансплантирани стана възможно благодарение на личната подкрепа на министър-председателя Бойко Борисов и на подкрепата на Министерството на спорта, Българската федерация по бадминтон, Българския спортен тотализатор, генерал-майор проф. Стоян Тонев, д.м., началник на ВМА, и Националната пациентска организация.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.