iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


80 деца се учиха на ръгби в Трън

80 деца се учиха на ръгби в Трън 07_1405931874

Малки трънчанчета се учиха на ръгби от доброволци от САЩ. Децата бяха участници в лятна детска олимпиада, която се организира за втора поредна година в Трън.

13 американци от Далас, щата Тексас бяха в пограничния град и привлякоха над 80 деца от 7 до 18-годишна възраст в различни колективни спортове. Събитието бе организирано от столичната фондация „Пинк”, а желанието на кмета Станислава Николова и на децата е олмипиадата да стане традиционна.

Всеки ден завършваше с раздаване на медали и трофеи за състезателите, а освен забавата от спорта, малчуганите се учеха на екипност, взаимопомощ и съпричастност. Младите спортисти получиха и нови екипи.

С помощта на различни спонсори, в момента фондация „Пинк” реновира т.нар. Розова къща в Трън, в която без разлика от социалния си статус децата ще се занимават с изучаване на английски език чрез игри, с приложно изкуство, готварство, ще заедно ходят на излети в околностите на Трън. Доброволците от САЩ пък помогнаха за изграждане на дървена веранда км къщата за занимания на открито и за барбекю. След успешното приключване на ремонта и обзавеждането на стаите, програмата „Пинк” ще стартира с първите 30 деца.

Официалното откриване на Розовата къща е планирано за 25 септември 2014 г. Подобна „розова стая” вече има и в ІХ-то основно училище в Перник.

Неправителствената организация води за пета поредна година доброволци в Трън. С тяхна помощ в града са направени детска площадка, декоративни стени, боядисани са пейки и кътове за отдих.

Столичната фондация „Пинк” и Центъра за обществена подкрепа в Трън имат сключено споразумение за сътрудничество от февруари 2013 г.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.