iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Засадиха дръвчета над с. Владимир

Засадиха дръвчета над с. Владимир 04_1430115844

ЖГЕРБ от Перник и Радомир организираха съвместна инициатива за засаждане на дръвчета, като двете структури посадиха 350 фиданки в местността „Градище“ над село Владимир, което е в община Радомир.

Събитието е част от националната инициатива на ЖГЕРБ, която се провежда под надслов „Екология и грижа за природата“. Добрата организация беше създадена от ръководството и служителите в Югозападно горско стопанство, обезпечили цялостния процес по подготовка на терена и залесяване. „Днес засадихме 350 дръвчета черен бор и акация. Местността, в която проведохме инициативата ни беше посочена от експертите от Регионалната дирекция по горите, които ни помогнаха и със своите съвети. Доволни сме, че можем да дадем своя принос за запазване на екологичното равновесие и че само след няколко години, в резултат и на нашите усилия тук ще има малка горичка“, каза Ирена Соколова, председател на националната организация Жени ГЕРБ. Дейни в инициативата бяха кметът на Радомир Пламен Алексиев и общинските съветници от ГЕРБ-Радомир, като Алексиев изрази задоволството си от активното включване на перничани и радомирци в събитие, което подпомага, радва и облагородява общината.

Дамите и Старейшините от ГЕРБ заявиха желание ежегодно да провеждат кампании по озеленяване с цел поддържане на чиста околната среда в населените места.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

17-Април-2017

18-Април-2016

18-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.