iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Явор Давидков от Перник отново е заместник-председател на Младежката организация на ПП АБВ

Явор Давидков от Перник отново е заместник-председател на Младежката организация  на ПП АБВ 07_1469551061

Преизбраха Явор Давидков от Перник за заместник-председател на Младежката организация на ПП АБВ, като това стана в рамките на първата Национална отчетно-изборна конференция на младежите. На нея бяха избрани нови ръководни органи и се прие позиция за нуждата от нов политически модел, социалното включване на младите хора, и промени в Правилника за организацията и дейността на АБВ–Младежи.

Новият председател на Младежката организация на ПП АБВ е Любомира Ганчева. Членове на Националния съвет от Област Перник влизат още Акександрина Акександрова, Албена Антонова и Милен Миланов.

На Форума присъстваха делегати от цялата страна. Той бе открит от досегашния председател на Младежката организация на АБВ Нина Найденова. Тя представи гостите на Конференцията и ги покани да изкажат своите приветствия.

Първи взе думата заместник-председателят на АБВ Ивайло Калфин. Той поздрави младите хора и заяви, че АБВ създава баланс между младите и по-възрастните, и че голяма част от енергията идва точно от младите.

„Когато ни е събрало желанието да направим държавата си по-добра, тогава отговорността да дадем пример е наша“, каза още Калфин.

По отношение на президентските избори Ивайло Калфин заяви, че въпросът не е „Кой“ ще обедини държавата. Въпросът е “как”. Ако ще се седи в политиката само за да се говори е безсмислено и това е културата, която се изгражда в АБВ.

В заключение Ивайло Калфин каза, че ще се радва поликата да бъде територия на младите хора и насърчи младежите на АБВ да правят реална политика.

Думата взеха и народни представители от ПГ на АБВ.

В своето слово, народният представител Иван Иванов изрази пълната си готовност за подкрепа на инициативите на Младежката организация и призова всички млади хора да бъдат активни.

Иван Иванов заяви, че изпитва разочарование от разединението на обществото и посочи, че всеки може сам да направи заключението си за изминалия президентски мандат. В края на словото сподели, че силно се надява, че АБВ ще даде всичко от себе си, България да има добър президент.

Народният представител Петър Кадиев взе думата и заяви на делегатите, че всичко зависи от тях, не от социологическите проучвания. „АБВ е малка, но качествена партия. Във вас трябва да има вяра.“, каза още господин Кадиев. И обяви, че според него в Народното събрание се шири демагогия и популизъм. Посочи цитати на Васил Левски, Христо Ботев, Никола Вапцаров и каза, че в тях няма нещо, което да не е актуално и днес.

Светослав Белемезов благодари за добрата връзка между партията и Младежката организация. Той заяви, че ПП АБВ е носител на политики от младите за младите и напомни за дългия път през който е минала партията.

„Изборът да правиш политики е да развиеш качества и умения, които не можеш да получиш от студентската скамейка“ каза още той и подчерта, че всеки един от АБВ-Младежи трябва да срещне лидера в себе си.

Стойка Спасова, делегат от Петрич, напомни, че са изминали две години от създаването на Младежката организация и че през това време само се е затвърдило усещането, че силовата държава измести силната.

Сред решенията на Конференцията бе названието „Областното ръководство“ да се промени на „Областен съвет“ и промяна на условията за прекратяване на мандата на Председателя и други членове на Областния съвет.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

24-Юли-2018

24-Юли-2017

24-Юли-2016

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.