iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ясен е новият председател на пернишкия минипарламент

Ясен е новият председател на пернишкия минипарламент 11_1447223290

След проведено тайно гласуване вчера стана ясно и кой ще е новият председател на пернишкия минипарламент, като с 33 гласа „за" постът зае Ива Савов от групата на политическа партия БДЦ.

Новоизбраните съветници от БСП гласуваха „въздържали се". Такъв остана вотът им и при избора на новите четирима зам. председатели, както и този на останалите им колеги, положили клетва вчера. Социалистите не излъчиха своя кандидатура. От ГЕРБ предложиха кандидатурата на Румяна Гьорева, от „Реформатори и демократи за Перник" – на д-р Мария Маринова, Петър Първанов бе предложен от ПП АБВ, а досегашният председател на ОбС Милан Миланов – от коалиция „Народен съюз – ВМРО – Патриотично обединение". Четиримата също получиха по 33 гласа и благодарейки на колегите си за доверието, дадоха дума да работят конструктивно, да не проявяват партийни пристрастия, а след четири години, в края на мандата, колегите им да останат доволни от работата им, да са оправдали оказаното им доверие.

БСП-съветниците обвиниха останалите си колеги в участие в игра с предизвестен край, тъй като освен кандидатурата на Савов друга не е била издигната. Отхвърлено бе и предложението на социалистите за избора на председател в бюлетините да се слагат същите отметки, които бяха използвани при местните избори и националният референдум. Според групата съветници от левицата това е доказателство за контролиран вот, чуха се дори подмятания да се гласува явно, с вдигане на ръка, тъй като всичко е било договорено предварително.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.