iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Японец посети Ковачевци по покана на БСП

Японец посети Ковачевци по покана на БСП

Зам.-председателят на Изпълнително бюро на Японската комунистическа партия Ясуо Огата посети днес община Ковачевци, като посещението му е част от визитата му в България по покана на БСП.

Той бе посрещнат от кмета на общината Васил Станимиров, председателя на ОбС Ковачевци Венцислав Тооров, народния представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Валери Жаблянов и председателя на общинския и областен съвет на БСП – Перник инж. Ненко Темелков.

"Целта на моето посещение е да подновя взаимоотношенията на ЯКП и БСП. С председателя Михаил Миков проведохме много плодотворна дискусия и се договорихме да създадем отношения между двете партии и да ги изграждаме в бъдеще”, обясни Ясуо Огата по време на срещата в общинската администрация. Той добави, че последното му посещение в България е било през 1982 г. и сега наблюдава с огромно задоволство промените, които са настъпили в страната. Той благодари на кмета на общината Васил Станимиров и организаторите на неговата визита в България за възможността да види родното място на Георги Димитров. Огата обясни, че за четвърти път е в България, но за първи път е в област Перник. Той изрази и голямото си нетърпение да види родния дом и музея на Георги Димитров в Ковачевци. Зам.-председателят на ЯКП изрази и задоволството си от развитието на община Ковачевци, която вече е дестинация за селски и етнографски туризъм и земеделие. Г-н Огата беше и първият посетител на етнографския център „Сурвакари”, който ще бъде открит идната събота и е единствен в България.

Васил Станимиров благодари за посещението от такова високо ниво в малката община и представи част от проектите, на стойност 2 млн. лв., по които работи общината. Той изрази своето задоволство, че жителите на Ковачевци са успели да съхранят направеното по време на социализма и продължават да го развиват. Като пример той даде изграждащия се спортен комплекс и къщи за гости, които дават възможност да тренират футболни отбори от цялата страна. Проектът е на стойност 4.4 млн. лв.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.