iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Яне Янев почна работа при Бойко Борисов

Яне Янев почна работа при Бойко Борисов 01_1422712952

Бойко Борисов назначи някогашният яростен разобличител на ГЕРБ - лидерът на партия "Ред, законност, справедливост" Яне Янев, за съветник, който ще отговаря за борбата с корупцията.

Практиката тези назначения да стават тихомълком бе спазена и сега. На Янев ще се наложи да свикне да работи с вицепремиера Меглена Кунева, в чийто ресор са силовите и правосъдното министерство, както и известният с бездействието си център за борба с корупцията БОРКОР. Борисов реши лично да наблюдава дейността на ДАНС, с която през годините покрай един или друг сигнал е свързван Янев. Постът му в РЗС ще се поеме от зам.-председателя Радослав Танев. "Поради характера на работата му г-н Янев ще ограничи в максимална степен публичните си изявления", съобщиха от партията с уточнението, че това е личното му желание.

Решението за назначаване на Янев за личен съветник на премиера идва след рязко затопляне в отношенията между ГЕРБ и РЗС в последната една година. Двете формации се оказаха съмишленици в скандала около номинацията на Веселина Тенева за шеф на ВСС, до чието назначаване така и не се стигна. Яне Янев се превърна в острие и срещу лидера на ББЦ Николай Бареков и подаде сигнал за кешови плащания към него. Това стана в същия ден, в който Бареков се обърна към прокуратурата с искане да се задейства срещу Бойко Борисов. Затоплянето в отношенията между ГЕРБ и РЗС бе скрепено и с официално споразумение за партньорство преди евровота.

С назначаването на Янев квотата за съветници на премиера е изчерпана. Той вече назначи други 6-ма. Сред тях са бившите министри Тотьо Младенов, Аню Ангелов и Свилен Нейков, както и бившият главен секретар на МС Росен Желязков, сега съветник по електронното управление. Борисов се съветва за външнополитическите въпроси с Деница Желева - кадър в наследство от служебния кабинет "Близнашки", а съветник по сигурността е Георги Кръстев, съветвал Борисов и в първия му мандат. В политическия кабинет като експерт влиза и дългогодишният личен секретар на Борисов Ана Иванчева, а членове са и парламентарният секретар, шефът на политическия кабинет и ръководителят на звеното за връзки с обществеността.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.