iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вяра Церовска напусна парламента

Вяра Церовска напусна парламента 11_1446812805

Седмината депутати на ГЕРБ, избрани на балотажа на 1 ноември за кметове, вече напуснаха парламента, като Народното събрание освободи по тяхно искане д-р Вяра Церовска, Любомир Христов, Дарин Димитров, Корнелия Маринова, Валентин Василев, Кирил Котев, Красимира Атанасова, които са избрани за кметове съответно на Перник, Шумен, Търговище, Ловеч, Разград, Сандански и Долни Чифлик.

Председателстващият заседанието зам.-председател на парламента Иван Иванов (Реформаторски блок) им пожела успех на новото поприще и да постигат това, което всички очакваме от тях.

Очаква се решение на Централната избирателна комисия за новите депутати, които ще положат клетва следващата седмица.

Д-р Вяра Церовска от Перник освобождава депутатското място за областния управител на Перник и председател на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.

Мястото на Любимир Христов на депутат от Шумен също трябва да бъде заето от областния управител Донка Иванова. Тя обаче вече е депозирала отказа си, защото смята за дълг към съгражданите си да остане и да завърши започнатите дела като областен управител. В такъв случай депутатското кресло ще е за следваща в листата е Селиме Мехмедова Кърджалиева – зам.-областен управител на Шумен, издигната от шуменското село Венец.

На мястото на Дарин Димитров в Търговище, където ГЕРБ има само едно депутатско място, влиза местният лидер на управляващата партия в Попово Стефан Иванов. Иванов беше кандидат за кмет в Попово, но загуби балотажа от досегашния кмет и основател на АБВ Людмил Веселинов, който спечели шести мандат.

Избраната за кмет на Ловеч Корнелия Маринова отваря място в парламента за Иван Миховски, бивш и новоизбран общински съветник в Троян. Миховски е инженер, управител на фирма за автомобилно оборудване.

Мястото на избрания за кмет на Разград Валентин Василев, който беше освободен вчера от парламента, ще бъде заето от финансиста Михаил Парашкевов Тодоров, който на 25 октомври беше преизбран за общински съветник в града.

Новият кмет на Сандански Кирил Котев, който влезе в парламента чрез преференция – 9-ти в листата, освобождава място за бившия депутат от Благоевград Йордан Андонов. Той беше в парламента в първия управленски мандат на ГЕРБ.

Мястото на депутата от Варна Красимира Атанасова, избрана за кмет на Долни чифлик, ще бъде заето от Даниела Йорданова Панайотова, която беше депутат за кратко в миналия парламент на мястото на избрания за евродепутат Емил Радев.

ГЕРБ издигна още двама депутати за кандидат-кметове – Георги Андонов за Гоце Делчев и Силвия Хубенова за кандидат за Асеновград, но те не успяха да преборят претендентите на БСП.

Освобождават се и две места на областни управители, избрани за кметове – Добри Беливанов в Хасково и Мадлена Бояджиева – областен управител на Ловеч, която е избрана за кмет на Тетевен.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.