iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Всички жители на шестте общини в Пернишка област ще могат да гласуват

Всички жители на шестте общини в Пернишка област ще могат да гласуват  05_1400575979

Всички жители на шестте общини в Пернишка област ще могат да гласуват 25-ти. Те няма да бъдат лишени от гласа си заради липса на документи за самоличност. В момента във всички управления на МВР се приемат заявления за издаване на лични карти. От МВР казват че ще окажат пълно съдействие на гражданите, които се притесняват, че не могат да дадат гласа си за предпочитаните от тях кандидати за европарламент, само защото са изгубили личните карти и зелените паспорти или пък те са им били откраднати.

Говорителят на полицията в Перник Венцислав Алексов увери пред КТ Кракра, че във всички управления на МВР е създадена организация за издаване на нови документи, като заявленията за тази процедура ще започнат да се приемат още днес.

Гласоподавателите обаче трябва да внесат задължителните такси за нови документи. Удостоверения за постоянен и временен адрес на лицата ще се издават от общинските администрации. Ако все пак някой не успее да си извади нова лична карта, ще може да гласува и с временно удостоверение, издадено му от полицията дори в самия ден на вота. Този документ се дава, за да послужи пред членовете на СИК, и е невалиден пред всякакви други власти и институции, освен това неговата давност е само един ден – 25 май.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.