iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Водач на листата на България без цензура за Перник ще бъде Димитър Колев

Водач на листата на България без цензура за Перник ще бъде Димитър Колев  08_1407162810

На първо място в кандидатдепутатската листа на “България без цензура” /ББЦ/ за област Перник за парламентарните избори наесен най-вероятно ще бъде Димитър Колев.

Това обяви главният секретар на националното ръководство Стефан Кенов. Областната структура вече е направила своя подредба, като е номинирала за водач и лидера Николай Бареков. Той обаче приема номинациите в родния си град в Пловдив и във Варна, каза Кенов. В листата ще има и представители на коалиционните партньори. В момента ББЦ преговаря за широка коалиция с две патриотични партии, чиито имена засега остават в тайна.

Преди 12 дни Димитър Колев е избран с пълно единодушие за областен председател на БЦЦ – Перник. На 5 април 2014 г. по време на откриването на офиса на ББЦ в града, пред репортер Pernik Today той обяви, че е симпатизант на Николай Бареков, че неговият проект много му харесва и че ще му помага с каквото може без да е член на партията. Явно четирите изминали месеца са променили намеренията на двуметровия политик с трънски корен, пък и тогава упорито се говореше, че точно той ще оглави областната организация на “Цензурата”.

Димитър Колев се появи в Перник през 2001 г. като член на НДСВ и беше областен управител до 2005 г. После обаче направи фурор като хвърли партийната си книжка и напусна НДСВ заедно с още 10-ма местни активисти.

После, за местните избори през 2007 г. влезе в редиците на бизнес-структурата “Съюз за Перник”, зад която стоеше скандалният бизнесмен Людмил Стойков, стигна до балотаж с тогавашния кандидат и настоящ кмет Росица Янакиева, но стана общински съветник от най-многочислената група в Общинския съвет.

Изненадващо, на парламентарните избори през 2009 г. той стана депутат от Яне Яневата партия “Ред, законност, справедливост”, но през 2011-та напусна групата, замрази членството си в партията и изкара мандата като независим депутат, за да го видим днес в редиците на ББЦ отново като водач на листа.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.