iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вихрен Матев ще бъде кандидатът за кмет на Перник на ПП ДЕОС

Вихрен Матев ще бъде кандидатът за кмет на Перник на ПП ДЕОС 08_1439445849

На 13 август, четвъртък, от 11:00 ч. пред сградата на Общинския съвет в Перник ПП ДЕОС /Движение за европейско обединение и солидарност/ открива предизборната си кампания в града, като тогава ще бъде представен и кандидатът за кмет на Перник Вихрен Матев.

ПП ДЕОС ще открие кампанията си за местните избори в Перник с пускането на балони в небето. На всеки от тях ще бъде изписан по един наболял за общината проблем като по този начин от формацията искат да покажат, че знаят какви са болките на града. Други балони ще бъдат завързани за дървета пред сградата на общината, за да могат колкото се може повече хора да ги видят.

Основните моменти в програмата на ДЕОС за Перник са развитие на местната икономика, и коренно подобряване на инфраструктурата на града. Визията на ПП ДЕОС за града предполага енергични мерки за изчистване на въздуха в града, постигане на равнопоставеност за всички участници в движението по улиците и пътищата на града, нова организация на транспорта, прокарване на велоалеи. Освен това от ДЕОС заявяват, че ще се борият за това Перник да има нов градоустройствен план, да се въведе видеонаблюдение на възлови за трафика и за безопасността на хората места и за ограничаване на общинската бюрокрация.

Кандидатът за кмет на ДЕОС Вихрен Матев е роден през 1961 година в Перник. Завършил специалност информатика в СУ. Експерт по комуникации с над 25 годишен опит, работил е в чужбина за големи мултинационални компании, но избира да се върне в България. Има успешен частен бизнес в Перник в сферата на интернет услугите. Женен, с едно дете.

Вихрен Матев бе независим кандидат за кмет на града през 2011 година.

Известен е със своята обществена работа в Перник и с неуморните си инициативи, чрез които винаги се стреми да защити интересa на перничани.

През 2014та година той основа Гражданско сдружение „Активни за Перник“, чиято цел е осъществяване на гражданско участие и контрол над вземането на решения от местната власт.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.