iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Валери Жаблянов : Перник е много силно интегриран в националната политика

Валери Жаблянов : Перник е много силно интегриран в националната политика 08_1408607234

Водачът на листата на БСП за 14 многомандатен район Валери Жаблянов каза, че винаги е бил в течение с проблемите на община и на област Перник като член на областния съвет на БСП.

Наясно съм с част от управленските и политически проблеми. Перник е много силно интегриран в националната политика и заради това, че голяма част от политическите кадри от общината и областта представляват част от националните политически кадри на България. Смятам че това е голям плюс за Перник и за развитието на общината и се надявам с успешното представяне на листата на БСП на предстоящите избори тази традиция да продължи - това каза в Перник

" БСП приключи един мандат който беше полезен за България, беше направен завой от курса на десницата, курс на икономия и необосновани мизерии. Курс който ние не споделяме. Всички онези измислици за "финансовата стабилност" в която всички се убедихме, видяхме на дело какво представляват - специално в областта на банките. В предстоящата кампания БСП специално ще изтъкне точно това - през лятото беше подготвен сценарии за дестабилизация на страната и БСП застана твърдо против това. Ние успяхме да запазим баланса и стабилността в изпълнителната власт, диалога в законодателната власт и се отнесохме отговорно към искането да се увеличи дефицита на държавата. Това са позициите, които ние ще изложим пред българските граждани и те да решат кой да управлява България. БСП отива на избори с амбицията за победа" - каза още Жаблянов. Убеден съм, че БСП дава един нов хоризонт за развитието на България втрудните международни и регионални условия.

Валери Жаблянов като коментар на последните политически събития у нас каза, че служебния кабинет се опитва с всички средства да гарантира служебна победа." Ние ще се противопоставим на това с политически средства. Областните управители не са политически фигури. Това са фигури които трябва да бъдат представители на държавата а не на политически партии в областта. Служебният кабинет ярко взема страна и се опитва със средствата и на изпълнителната власт и кадровите времена да ни върне във времето в което Цветан Цветанов беше и вътрешен министър и шеф на предизборния щаб и този, който броеше гласовете" - каза още той. Според Жаблянов е абсурдно мълчанието на обществото при скандалните назначения, защото случая Вальо Танов не е по малко скандален от случая Пеевски. Къде са сега протестиращите, къде са моралните защитници на обществото, къде са честните десни..- попита водачът на листата на левицата в Перник.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.