iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Валентин Павлов взе участие на кръгла маса за хепатита

Валентин Павлов взе участие на кръгла маса за хепатита 03_1425891327

На проведената в Народното събрание кръгла маса за обсъждане на Проект на Национална програма за превенция и контрол на вирусните хепатити в България участие взе и народният представител от Реформаторския блок д-р Валентин Павлов.

Мотото на кръглата маса бе „Хепатитът: скрита епидемия или решим проблем”, организирана по инициатива на Комисията по здравеопазване, Българската асоциация за изучаване на черния дроб и Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист”.

България е сред първите страни-членки на Евросъюза и първата в Източна Европа, която предприема мерки за въвеждане на национална хепатитна програма. „България е сред страните със сравнително високо разпространение на хепатит А,В и С, ето защо ранната диагностика и лечение на вирусните хепатити са изключително важни за пациентите”, коментира д-р Павлов. На кръглата маса беше представен и проектът за Национален регистър на пациентите, лекуващи се от вирусни хепатити в страната, който ще даде възможност за по-добро и навременно проследяване на лечението на пациентите.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.