iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Валентин Лазаров подготвя изложба ”Беломорска Тракия” в Народното събрание

Валентин Лазаров подготвя изложба ”Беломорска Тракия” в Народното събрание 03_1426228230

Росица Янакиева е пристигнала за първи и последен път в новия офис на ПП АБВ в град Перник на улица Радомир 1 часове, преди да получи криза и да постъпи в болница на 06.01.2015 година следобяд.

Придружаваше я любимецът на живота и – нейната внучка. Присъствахме десетина членове и активисти на партията, които в същия ден преместихме инвентара от стария в новия офис. Обсъждахме в приятелски разговор проблемите и задачите, които стоят пред нас. В края на разговора споделих с госпожа Янакиева, че ми се ще да направя съвместна изложба ”Беломорска Тракия” с мои картини и картини на баща ми Димитър Делийски /1933-2012/. Посмъртна изложба на баща ми вече е правена по повод 100 години от Първата Балканска война в Перник и София със съдействието на госпожа Янакиева и господин Георги Първанов.

Госпожа Янакиева, с характерния за нея делови тон, изненадващо за мен, ме попита ,,А искаш ли да я направим в Народното събрание,, ? Разбира се – отговорих аз. ”Готви я – ще я направим!” Така това остана последната задача, поставена ми от госпожа Янакиева. Около 16 часа госпожа Янакиева каза на внучката си ”Роси, хайде да си тръгваме.” Хвана я за ръчичка и си тръгнаха. Стигнаха до вратата и госпожа Янакиева каза ”Роси, за къде сме се забързали, виж колко е хубаво тук, хайде да поостанем още малко?” И останаха още около час. Часове след това започна началото на края.

Споделих поетия от мен ангажимент и поетата задача с наследника в парламента на госпожа Янакиева, господин Лъчезар Никифоров. Той пое с радост и желание последната поставена ни задача да я приведем в действие. Надяваме се това да стане факт в близките месеци.

С изпълнението на поетата задача ще изпълня един морален дълг и една моя мечта – да участвам в една и съща изложба, заедно с баща ми – изложба на приемствеността, изложба на баща и син потомствени родолюбци, както и да изпълня завета на госпожа Янакиева и морално да почетем българските бойци, оставили костите си във войните за Беломорска Тракия.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.