iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Радомир ще се проведе събрание на гражданска инициатива за обявяване на местен референдум

В Радомир ще се проведе събрание на гражданска инициатива за обявяване на местен референдум 06_1403680607

В читалището "Напредък - 1895" в Радомир на 26 юни (четвъртък) от 18 часа ще се проведе събрание на гражданска инициатива за обявяване на местен референдум. Организаторите са против одобряването на устройствени планове предвиждащи добив и преработка на подземни богатства от община Радомир.

На събранието ще се определи инициативен комитет за референдума, ще се одобри бланка за събиране на подписка и ще се определят ред и места за събиране на подписи.

"Приканвам всички граждани да вземат под сериозен интерес този апел !!! Нека поне за миг забравим партийни пристрастия , лични интереси и т.н. и да бъдем човеци !!! Защото много са хората , но малко са човеците ... Не е нормално чужденци да идват без никакви скрупули и да разграбват нашето - БЪЛГАРСКОТО !!! Не е нормално някой непознат да ти дойде в задният двор в къщи и да те трови , нали ? Не всичко е пари на тоя свят !!! Нека поне веднъж бъдем единни и да покажем , че заедно можем много , нека бъдем едно обединено и силно гражданско общество !!! Никой не иска да му тровят земята от която се храним , въздуха който дишаме и водата която пием , нали ? Защото днес засяга дадена група хора - а ние си казваме нали не е при нас , какво ни засяга ... Но не е така - утре може да сме ние в същата и по лоша от тази участ !!! Призовавам да се обединим всички Радомирци и да предотвратим тази ЕКО КАТАСТРОФА като излезем на вън и подкрепим тези хора с гласовете си за РЕФЕРЕНДУМ ( Такъв който не се и съмнявам , че ще спечелим ) Нека изгоним Кипърците да копаят и тровят тяхната държава !!! Нека и поколенията след нас да растат сред девствената ни природа , а не да бъдат плод на химични отрови !!! За да не ни обвиняват утре за нашето бездействие - нека действаме СЕГА !!! Гражданско сдружение РИНГ подкрепя изцяло подетата кампания от жителите на Диканя и очаква същото да бъде сторено и от вас !!!", обръща се към съгражданите си радомирецът Ангел Игнатов.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.