iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Брезник отбелязаха Деня на победата

В Брезник отбелязаха Деня на победата 05_1431329598

Деня на победата беше отбелязан от БСП в Брезник с полагане на цветя пред паметника на загиналите в Отечествената война 1944-1945 г. и на загиналите борци против фашизма и капитализма 1923-1944 г.

Гост на събитието беше народния представител от „БСП – Лява България” Валери Жаблянов. В своята реч пред гражданите и гостите на Брезник той заяви, че 9 май е велика дата за цяла Европа, за целият свят и за България. Защото на днешния ден в резултат на хилядите жертви, дадени от българските антифашисти, България заслужи да застане на страната на страните победителки в тази война, въпреки че почнахме на страната на фашистката ос, припомни депутатът.

Днес българското общество е дезинформирано, българският парламент в неговото мнозинство и държавните институции работят срещу интересите на страната, днес те се опитват и се опитаха в последния ден на 8 Май да приемат декларация, в която отрекоха участието на българските антифашисти в съпротивата, отрекоха имената на загиналите, отрекоха хората, които положиха костите си оттук до Австрия, за да може България да запази териториите си, заяви Жаблянов и призова „да склоним глава пред подвига на стотиците, хилядите загинали партизани и нелегални, на българските войници за освобождението на Европа и за да го има 9 май”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.